Proč se Veronika Kašáková nenaučila vařit
Kráska, Veronika Kašáková přiznala, že vaří jenom sporadicky. A v podstatě jedno jídlo dokola! Veronika, která vyrůstala v dětském domově, již roky tvoří pár s pohledným Milanem Sovadinou, na vdávání ale připravená není. Alespoň pokud bychom to hodnotili podle jejího kulinářského umu.
Vyrůstala sice v dětském domově, ale uměla se s těžkým osudem poprat. Ačkoliv start do života neměla vůbec jednoduchý, dneska je Veronika nejen žádanou modelkou, ale i prezidentkou vlastního nadačního fondu, který založila v roce 2016 a prostřednictvím kterého pomáhá dětem se stejným osudem, který potkal jí a jejího bratra Karla. A právě i díky životu v dětském domově nyní jako kuchařka nevyniká. Nenaučila se tam vůbec vařit.
“Není to tak, že bych nedostala šanci. Vaření jsme měli jednou za 14 dní o víkendu. Mně to ale vůbec nebavilo a nic mi to neříkalo. Celkově jsem byla pěkný rebel. Nechtělo se mi dělat dost věcí na příkaz. K vaření jsem cestu našla sama, až když jsem žila mimo dětský domov. Podobně jsem to měla i s čtením, cestováním, cizími jazyky či turistikou. Vše přišlo samo, možná věkem, možná proto, že to nyní není povinnost a režim chodu dětského domova,” přiznala Veronika, která se pyšní jednou z nejkrásnějších postav mezi českými kráskami.
Nemá ho ale zadarmo. “Snažím se pětkrát týdně cvičit jógu, pracuji i na svém mentálním vztahu sama k sobě. Vše se totiž zrcadlí na těle. Investuji jak do pohybu, tak do mysli i ducha, medituji a snažím se hlavně jíst zdravě, v čemž mu pomáhá Zdravé stravování,” prozradila Veronika, která ač to nevypadá, jídlem nepohrdne.
“Moje nejoblíbenější jídlo jsou boloňské špagety. Vlastně celkově těstoviny miluji na všechny způsoby. Takže je vařím nejčastěji. Pochutnáme si i na kvalitním vývaru a omáčce alá kuře na paprice,” přiznala Kašáková. Díky svému pracovnímu nasazení ale téměř nevaří.
“Nevařím vůbec, jen o víkendu. Jsem moc ráda, že mám krabičky, protože bych jinak buď hladověla, nebo se naopak stravovala velmi nezdravě. Jsem vlastně pořád na cestách,” přiznává zakladatelka Nadačního fondu Veroniky Kašákové, která rozhodně není, co se jídla týče, vybíravá. S radostí totiž vzpomíná i na ta, která jí servírovali v dětském domově.
“Když tam jedu, tak se těším, že něco dobrého dostanu. Vyrostla jsem na omáčkách, pomazánkách a na buchtách, takže taková klasická česká kuchyně. Mám velmi kladný vztah k jídlu, i když takové pochutinky si dopřávám jednu za čas, stejně to teď mám i s masem. Stačí mi jednou za čtrnáct dní,” uzavřela Veronika, která dodnes vzpomíná na nedělní buchty s čajem a citronem od tety Haničky.