Astrologovo úterý 21.9.2021 – Meditace i konference

Předzvěstí podzimu a tedy změn v poklidu našeho života je i úplněk v Rybách. Letos se uskuteční krátce po půlnoci na 29. stupni Panny. Co můžeme od úplňku čekat?

Především podněty a náměty k probírce, řešení, hledání a čištění těla, duše i smyslu života. Všímejme si situací, do kt. se budeme dostávat, nemusíme nic pracně dohledávat, speciální a konkrétní témata si nás sama najdou, přinese je běh života. Dívejme se na to, jak reagujeme. Probíhající procesy by nás měla připravit na to, že začíná nová etapa našeho fungování, ve které nestačí jen to, co se děje evidovat. Bude nutno i reagovat a to s nasazením vlastních kvalit. V nadcházejícím období už nelze být neutrálními, je třeba pracovat na tom, aby se dělo to, co potřebujeme. Buďme tedy konkrétní, jasní a společně s ostatními hledejme cesty ke zjednodušování, vysvětlování a nacházejí shody. Speciálně pokud se o to pokusíme dneska, naše slova, myšlenky i činy budou mít o dost větší platnost.

Tématem rybného úplňku není jen čištění a spolu s ním spojené myšlenky na návraty prožitků a pocitů. Můžeme se také věnovat hledání smyslu toho, co žijeme. Dá se upevňovat víra v něco, v uskutečnění, v budoucnost. Lze pracovat na tématu naladění se, nacítění, probuzení a projevení účasti. Je možné vnímat, řešit a posilovat hlubší vazby, jež máme mezi sebou, ale také k našim zájmům, činnostem a koneckonců i ke světu a jeho hodnotám i krásám. Úplněk také ve speciálních okamžicích dovolí nahlédnout za oponu a zjistit, jak se věci mají a v kuchyni Osudu zahlédnout i budoucnost. Lze s tím pracovat.

Přese všechno čekám, že dnešní úplňkový den bude lehce ukecaný, trigon Merkuru s Jupiterem ve vzdušných znameních přichází s mnoha náměty, která lze probrat a tak se neostýchejme oslovit, vysvětlit a pořešit cokoliv s kýmkoliv. Naopak velký vzdušný trigon Mars – Saturn – lilith, jež můžeme řešit ještě ve středu, nabízí stabilizovat na nějakou dobu naše pohledy na svět a přesvědčení. ke vztahům se na první pohled zachová milosrdně, tedy konzervativně. Na pohled druhý ale vrhne do prostoru řadu analytických otázek a analyzujících pohledů. Ale může to opět být dobře, možná se dozvíme leccos z toho, co jsme nevěděli a uslyšíme to, co jsme mohli potřebovat slyšet.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...