Sváteční pohoštění s nádobím Lamart
Ať už se chystáte strávit sváteční chvíle s rodinou nebo očekáváte návštěvu přátel, určitě chcete, aby se u vás cítili dobře, užili si společný čas a u toho se dobře najedli a napili. A právě tipy na slavnostní pohoštění, společně s vychytávkami do kuchyně si pro vás připravila značka Lamart.
Nesmí chybět v žádné kuchyni
Základem pro každé vaření je kvalitní nádobí. A co by vám určitě nemělo chybět v kuchyni je kastrol s poklicí Lamart ALUE LT1170. Ten je vyroben z vysoce odolného litého hliníku. Ať už se chystáte na přípravu tradičních rodinných receptů nebo moderních specialit, připravit v něm můžete jak lahodné omáčky, masa, tak i přílohy. Díky jeho objemu 2, 5 litru v něm vykouzlíte i tzv. Eintopf, tedy pokrm z jednoho hrnce. Kastrol má vnitřní nepřilnavý povrch odolný proti oděru a připalování, silné dno a silikonovou ochranou krytá ucha. Díky svému provedení jej lze používat na všech typech plotýnek. Plyn, elektrika, indukce či sklokeramika pro něj není problém. Ani s jeho údržbou si nemusíte dělat starosti, je totiž možné umýt ho v myčce na nádobí.
TIP: Připravit v něm můžete třeba houbového Kubu podle receptu značky Lamart.
Když není čas
Některé sváteční pokrmy si žádají mnoho hodin u plotny. Například, když chcete pro své hosty připravit hovězí maso, ale bojíte se, aby bylo dostatečně měkké nebo když připravujete poctivý dlouho tažený vývar. Pokud byste raději tento čas strávili s rodinou nebo se věnovali vaší návštěvě, tak je pro vás ideálním řešením rozhodně tlakový hrnec. Ten dobu vaření výrazně zkracuje, navíc šetří energii a vaše pokrmy v něm můžete připravovat i s minimálním množstvím tuku. Tlakový hrnec Lamart DRUCK LT1132 je vyroben z nerezavějící oceli a velmi odolného plastu. Na rozdíl o běžných tlakových hrnců s ním můžete snadno manipulovat jednou rukou. Navíc disponuje dvojím bezpečnostním ventilem, pojistkou proti přetlaku a masivními držadly. Jednoduše se vařením s ním rozhodně nemusíte bát. Díky sendvičovému dnu ho můžete používat na všech typech varných desek.
TIP: Obzvláště v zimních měsících se hodí mít po ruce i něco na zahřátí. Připravte si v některém z hrnců značky Lamart svařené víno a vychutnejte si ho doma nebo třeba venku na procházce.
300 g velké kroupy
80 g sušené pravé hřiby
1 ks cibule velká
3 stroužky česnek
80 g vepřové sádlo
1 lžíce sušená majoránka
½ lžičky kmín drcený
dle chuti sůl, pepř
Kroupy dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Zalijeme vroucí vodou a necháme přes noc bobtnat. Vodu slejeme, nalijeme novou a vaříme do měkka. Po uvaření vodu scedíme, propláchneme. V rendlíku rozehřejeme vepřové sádlo, ve kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kroupy, sůl, kmín, pepř, majoránku, utřený česnek. Do měkka uvařené, nadrobno nasekané houby a spojíme v jednolitou hmotu. Dochutíme dle potřeby solí, pepřem, utřeným česnekem.