Marek Fichtner podává valentýnské menu v Trezoru restaurace Červený jelen

Láska, jak známo, prochází žaludkem. Gurmánský zážitek v oblíbené pražské restauraci Červený jelen, sdílený s partnerem či partnerkou na svatého Valentýna, je tedy sázkou na jistotu. Exkluzivní čtyřchodové Valentýnské menu připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se bude podávat pouze v  pondělí 14. února, a to v elegantních prostorech bývalého bankovního trezoru. Počet míst v kulinářském Trezoru  executive chefa Červeného Jelena Marka Fichtnera je omezen na 30. Vzhledem k limitované kapacitě je doporučeno včas si rezervovat místa na čísle 739 592 502.

Valentýnské menu v Trezoru Marka Fichtnera, který odstartuje welcome drink, nabídne vybrané delikatesy z prvotřídních surovin, včetně těch s afrodiziakálními účinky, jako je čili, mořské plody, šafrán, čokoláda…

Amuse Bouche: Ústřice Fine de Claire – šalotková pěna – limetka
První chod: Avokádo – topinambury – čili – koriandr
Druhý chod: Šafránové ravioli – pečená dýně – pancetta – šalvějový beurre blanc – pack choi
Třetí chod: Humří ocas – humří bisque – celebration brambory – fava fazole
Čtvrtý chod: Višňová koule – pěna z hořké čokolády – višňové coulis

Cena 1 450 Kč/osoba

Restaurace Červený jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

You may also like...