Astrologovo úterý 12.4.2022 – Konjunkce Jupiteru s Neptunem v Rybách

Dvě velké a významné planety dlouhodobě směřovaly k sobě až se dnes setkávají na samém konci 24. stupně Ryb. Co nám říká jejich setkání? Více než by bylo konkrétním ukazatelem, je pro nás výzvou. Neříká, co se bude přesně dít, ale ukazuje na to, jak budeme myslet a vnímat sebe i realitu kolem nás.
Zdá se, že ideály se setkaly s vizemi a v těchto chvílích spolu hovoří. Stojí spolu opodál a z jejich setkání vnímáme jen kusé útržky slov a fragmenty myšlenek. Snažíme si z toho sestavit rozumné představy a daří se to jen zpola.

Co víme? Končí idey, kterými jsme se řídili a plynule se mění za nové. Staré hvězdy, kt. nám svítily na cestu, zhasínají a rozsvěcejí se další. Abychom šli dál, musíme najít víru, přesvědčení a vize. Pokud je již máme, vše je v pořádku a dnešek je pro nás odrazovým můstkem do nových zajímavých dnů.

Nevidíme-li a nevěříme-li, měli bychom se ptát sami sebe, co je naší vizí, co nás naplňuje a sytí a za čím bychom chtěli a uměli jít. Takový stav se nedostaví lusknutím prstů a tak bychom měli vzpomínat na všechno, co vnímáme v životě jako pro nás důležité a silné. Některých záležitostem jsme nevěnovali pozornost a zdá se, že jsou důležité.

Dnešní aspekty jsou v tomhle ohledu ryze motivační. Nic hmatatelného prostě nenabídnou. Ale věřme, že pokud si uděláme v hlavě a duši jasno, a tyto dny k takovým procesům nenápadně směřují, brzo se pustíme do nových kapitol svého života.

Čemu tedy přeje dnešek? Přemýšlení, rozhodování(se), diskusím, vysvětlování, studiu, umění … Aktuální týden může být v mnohém přelomovým a můžeme být překvapeni, jak se dovede ze dne na den měnit atmosféra, pocity, emoce a námi vnímaná kvalita života.

Na oblíbenou otázku Kdy přijde změna, planety tentokrát odpovídají Až pro ni uzrajete, až jí dorostete. A opravdu, změna ve vnějším světě nejdřív vzniká v našem srdci.

Konkrétní podmínky dokresluje Luna ve Lvu v opozici se Saturnem a hlavně Marsem. Tedy téma váhání, obav z odmítnutí, strachu z nevhodných projevů i náhlé a spontánní a zdánlivě nesmyslné akce pramenící z nakumulované energie.

Dnes bychom měli přemýšlet, klidně se i dohadovat, možná i hlasitěji, ticho nemusí být známkou kvality procesů, měli bychom se ale vyvarovat razantních rozhodnutí jakkoli se budou nabízet jako skvělé řešení.
A v souladu s astrojógou doporučuji si bedlivě všímat všeho, co se děje, někdy k nám mohou promlouvat jen gesta a hovořit zdánlivé detaily. A na druhé straně i když leccos tušíme a mnohé umíme vyvodit, přesto se snažme neznásilňovat realitu a být spíš dobrými posluchači a pozornými diváky než razantními bojovníky.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...