Premiéra Přemka Forejta v jeho nové roli: Hledá tajemství dokonalých hranolek
Začátkem letošního roku oznámil Přemek Forejt tříletou spolupráci s McDonald´s, která začala nevinným popíchnutím společnosti na sociálních sítích. Šéfkuchař je známý svou láskou ke zlatavým hranolkům, nikdy se nebál o ní otevřeně mluvit, a jimi to vlastně celé začalo. Logicky tedy jeho první cesta v roli průvodce mezi dodavateli a procesy restaurací s rychlým občerstvením začíná zde. Výsledkem je video, které představuje, v čem tkví úspěch legendárních hranolek v červené krabičce.
Poté, co Přemek na sociálních sítích oznámil spolupráci s McDonald´s, ho Češi titulovali všelijak. Informace vzbudila rozruch a mnozí tak netrpělivě očekávají, co bude následovat. A konečně je to tu. V dubnu se Přemek se štábem vydal do Polska, aby zjistil, z jaké odrůdy brambor a jak se hranolky vyrábí. Video z cesty, které odkrývá zákulisí výroby legendárních hranolků, je dostupné na YouTube kanále McDonald’s. Diváky zavede do míst, kam je běžnému člověku přístup striktně zakázán. Navíc dal Přemek svým fanouškům jedinečnou možnost zeptat se na to, co je na hranolkách nejvíce zajímá a nejčastěji se objevovaly tyto otázky:
- Kolik gramů soli obsahuje jedna porce?
- Jak často se mění olej ve fritézách?
- Vyrábí se hranolky opravdu z brambor a jaká se používá odrůda?
- Proč jsou tak tenké?
- Na jaký stupeň se smaží?
- Dají se někde tyto hranolky koupit?
- Proč se vyrábí v Polsku, a ne u nás?
- Jak se zajistí stejná kvalita dodávky brambor po celý rok?
- Obalují se v mouce, aby byly křupavější?