Uvařte si doma podle Jana Punčocháře a dalších kuchařských hvězd: Odstartoval projekt extrakurzy

Odstartoval nový webový projekt extrakurzy.cz, jehož hlavní tváří je šéfkuchař a porotce soutěže MasterChef Česko Jan Punčochář. Na webu extrakurzy.cz si budou moci lidé pořídit online kurzy vaření jak s Janem Punčochářem, tak s celou řadou dalších známých tváří z oboru gastronomie. Postupně budou přibývat i kurzy z jiných oblastí, než je vaření. Web má claim „Učte se od těch nejlepších“ a má se stát největší platformou s online kurzy na českém trhu.

Těší mě, že se můžu podílet na projektu extrakurzy.cz. Kvalitní online kurzy vaření doposud v Česku chyběly a teď se to změní. Je skvělé, že budu moct svoje zkušenosti přenášet kuchařkám a kuchařům, kteří chtějí kvalitně a dobře jíst i doma,“ řekl na tiskové konferenci ke startu projektu Jan Punčochář. Akce probíhala v jeho restauraci U Matěje, moderoval ji autor dnes již legendární Gastromapy Lukáš Hejlík. 

Kromě Jana Punčocháře bude mít svůj kurz Petr Hajný, šéfkuchař restaurace Zas a Znova, který diváky provede světem dokonalých omáček. Majitel úspěšných asijských restaurací a šéfkuchař Khanh Ta vysvětlí, jaké jsou rozdíly ve stolování u nás a v Asii a představí nejoblíbenější asijská jídla. Jak na ryby se můžou diváci dozvědět od šéfkuchaře a spolumajitele Kampa Park, Marka Raditsche. Další potvrzenou tváří je cukrářka Šárka Divácká, která vede úspěšný projekt Sorry, pečeme jinak. Jeden kurz bude mít 10-12 lekcí, které dohromady trvají kolem 2 hodin. 

„Natáčíme několik nových kurzů. U všech je kladen velký důraz na preciznost a přenos mnohaletých zkušeností lektorů do jednotlivých lekcí kurzu. Budeme postupně představovat nová jména, všechna budou známá a vždy půjde o ty nejlepší. Stejně tak kvalitní je i technická stránka produktu, točili jsme s top profesionály na českém trhu,“ vysvětluje šéf projektu Lukáš Mynařík. První kurzy točil známý režisér Matěj Liška, s kterým bude spolupráce probíhat i nadále. Aktuálně natáčené kurzy má na starosti Jiří Charvát, režisér Master Chefa na Nově.


Na webu extrakurzy.cz budou postupně přibývat další a další kurzy,
ve kterých budou mít zájemci možnost učit se od těch nejlepších ve svém oboru. Ať už to budou kulinární lekce, kurzy hubnutí či online cvičení, motivační kurzy.

Slavnostního odhalení webového projektu extrakurzy.cz se zúčastnila i řada dalších známých osobností. Ačkoliv nechyběla ani moderátorka víkendové Snídaně s Novou a pořadu Na kafeečko Miluška Bittnerová, ta přiznala, že k vaření příliš vřelý vztah nemá. 

“Já nerada vařím, ale musím. To je vlastně moje nejhorší zkušenost s vařením. Že se musím postavit a začít vařit. Oni to snědí a já si nepochutnám,” prozradila Miluška, která podle svých slov nejvíc ulítává na vietnamské kuchyni a sushi, problém ale nemá s téměř s žádným jídlem, pokud nemusí přiložit ruku k dílu. 

To Andrea Pomeje má k vaření mnohem vřelejší vztah. A nejčastěji volí thajskou kuchyni. “Nevařím podle receptů, ale podle chuti. Už ty chutě thajského jídla totiž znám” sdělila Andrea, která prozradila i svou nejhorší zkušenost z restaurace. 

“To bylo ještě s Jirkou v pizzerii, kde jsme si dali těstoviny na smetaně. A bylo nám zle všem. Jirka se tam vrátil podívat, zda-li ta smetana byla ok, a nebyla,” zavzpomínala Pomeje, které jsem se zeptali, zda někdy během vaření prožila adrenalinové chvíle. 

“To mám zkušenost zase s babičkou, když jsem byla malá. Babičce tenkrát chytnul omastek, a strčila to do dřezu a pustila na to vodu. Bouchlo to, takže strop byl černý, já taky a babička taky. To bylo neskutečný a hrozně mě to tenkrát pobavilo,” dodala Pomeje. 

Foto: extrakurzy

You may also like...