Nová generace dezertů ve skleničce z Lagarta
Severočeské Lagarto hlásí nové cukrářské přírůstky. Ne jeden nový dezert, ani dva, ale rovnou 13 sladkých delikates se hlásí o pozornost. Boom dezertů ve skleničce opět zažívá svůj refresh. Dezerty chutné a praktické jsou tu. Tentokrát je ovšem příčka položená opět výše. Žádné zvlhlé ingredience nebo špatná konzistence. Nic takového u dezertů ve skleničce z Lagarta nehrozí. Jsou propracované do sebemenšího detailu a chuťově nepopsatelně dokonalé.
Hlavní šéfcukrářkou sítě Lagarto je Dominika Tesařová. Právě ona drží opratě v Cake Factory, což je domovská výrobna celého severočeského řetězce. Jelikož brzy nastupuje na mateřskou a místo sladkých dezertů zacílí na nejsladší dětský úsměv, bylo na místě povolat zástup s přesahem. Nelehký úkol se povedl a cukrářský pošuk Vlad Ryasnyy přenesl své vědomosti do 13 skleničkových dezertů. Tento talentový šéfcukrář je svěžím profesním závanem, který Lagarto posouvá opět výše. Pokud jeho jméno rezonuje v uších, je to díky nespočtu soutěží, které v rámci České republiky absolvoval.
13 nových dezertů, 13 nových chutí. Kdo by si dal dezert 100% Karamel, 100% Tropic, Fraisier, Harlekýn, Cheesecake, Medovník, Panna-Cotta, Paris-brest, Pavlova, Pistácie a Malina, Sacher, Špička či Větrník. “Nová generace dezertů ve skleničce je neuvěřitelně propracovaná. Tolik struktur a chutí v jedné skleničce. Tohle tady nebylo a jsme pyšní, že jsme první v této nové tuzemské vlně. Pojďme být kompaktní, celiství a maximálně spotřebitelní. To vše v kooperaci kvality a vytříbených chutí. Jde to, chce to mít jen gastronomický potenciál přesahující zajeté tuzemské koleje,” dodává majitel a hlavně tvůrčí duše Jan Hawelka.
Kosmopolitní gastronomie začíná být hlasitější. Není rozdílů zemí, kvalita může být stejná jako v Teplicích či v Paříži.