Zlonínský dvůr si nadělil nové menu jako dárek k prvnímu výročí
Zlonínský dvůr oslavil své první narozeniny. Rok plný emocí a budování gastronomické mekky se povedl. Vznikla oáza prvotřídního gurmánského zážitku. Venkovská restaurace s velkým potenciálem si nadělila k prvnímu výročí nové menu.
Hosté se mohou nyní těšit například na báječné předkrmy ve formě Trhačky na topince, kde na talíři dominuje jak jinak než trhaná krkovice, jus, cheddar, chilli, koriandr a nakládaná cibulka. Samozřejmě nesmí chybět Hovězí tatarák, který doplňují topinky na sucho, majonéza, chipotle, flambovaný žloutek, pažitka, sušený žloutek a konfitovaný česnek. Milovníci polévek ocení každodenní nabídku v krémovém provedení.
Hlavní chody v novém kabátě vítají oblíbený Hovězí hamburger s chilli bacon jam, cheddarovou omáčkou, smaženou cibulkou, salátem, hovězí krkem, hranolky a uzenou mayo. „Naším mistrovským dílem je Rib Eye Steak, kde argentinský vysoký roštěnec hraje hlavní roli. Doprovod mu činí steakové hranolky, pepřová omáčka, bylinkový olej a grilovaný žampión,“ doplňuje majitel a executive chef Kamil Opelka. Vegetariánská varianta je úžasná Koprovka s vejcem 63, grenaille, koprem a koprovým olejem.
V dezertech zůstává stálice Krupicová kaše s vraňanskými jahodami, meduňkou a cukrem. Sekunduje jí Mrkvový dort od šéfa Kamila. Menu má stálice a nové tváře a všichni dohromady dělají z obyčejné vesnické hospody gastronomickou špičku. Poklady lze najít na těch nejméně očekávaných místech.