Trojice nepostradatelných pomocníků od SENCORU se hodí do každé kuchyně
Pořádek v kuchyni při vaření a dostatek zásuvek, kam se dá zapojit nepostradatelný elektronický pomocník, je snem každého amatérského i profi kuchaře. Pokud ale v tomhle ohledu se sebou i dispozicí kuchyně trochu bojujete, může vás zachránit nová AKU řada od Sencoru.
Trojice AKU spotřebičů v bílé barvě s růžovými prvky je vybavená baterií s dlouhou životností. Pokud se vám i přesto při práci vybije, stačí ji jednoduše zapojit přes USB-C kabel do zásuvky a pokračovat dál. O stavu baterie vás informuje LED kontrolka a to, jak v průběhu práce, tak i nabíjení.
Tyčový mixér SHB 9000WH ocení opravdu každý. Tento multifunkční pomocník s výkonným motorem si hravě poradí s mixováním, šleháním i sekáním ve dvou rychlostech. To vše umožňuje také rozmanité příslušenství. V balení najdete tyčový nástavec s noži, které mají titanový povrch, dále šlehací metlu, sekací nástavec s nádobou o objemu 500 mililitrů a odměrnou nádobu o objemu 700 mililitrů.
Sekáček potravin SCB 9000WH se postará o nadrcení ořechů do dezertu, přípravu pomazánky nebo třeba nasekání cibule beze slz. Přístroj je vybavený čtyřmi noži s titanovým povrchem pro zachování vitamínů a živin v potravinách. Díky dvojí rychlosti s ním snadno zvládnete měkčí i tužší suroviny a určíte si i hrubost jejich nasekání. Odolná skleněná nádoba má objem 500 mililitrů.
Ruční šlehač SHM 9000WH se třemi rychlostmi pak využijete například při přípravě pusinek na Valentýna. Součástí balení jsou tři metly: jedna nerezová na šlehání vaječných bílků a žloutků a dvě chromované metly na šlehání krémů, kaší a pomazánek. Po použití šlehač jednoduše umístíte spolu s příslušenstvím do základny.
Sněhové pusinky (nejen) na svatého Valentýna
Sněhové pusinky patří mezi dezerty, při jejichž přípravě vás dokáže zradit i úplná maličkost. My jsme za vás vyzkoušeli několik variant receptů i babských rad a zde je návod na ty nejnadýchanější křupavé pusinky.
Na přípravu budete potřebovat pouze dvě ingredience – 2 bílky a 200 g cukru. Nejdříve si zapněte troubu na 100 °C, aby měla stabilní teplotu, až do ní své dílo vložíte. Mísu, ve které budete šlehat bílky doporučujeme nejdřív vytřít kapkou octa, aby se odmastila a teprve pak do ní bílky vložit. Šlehejte s dvěma metlami na stupni 3. Hotový sníh by neměl vypadnout z mísy, když ji převrátíte. Do sněhu přidáváte cukr po lžících, vyšleháte a přidáte další, dokud už žádný nezbude. Výsledná pěna by měla být lesklá, hutná a pevně držet na šlehací metle.
Plech si vyložte pečícím papírem a pěnu dejte do zdobícího sáčku s co největším nástavcem (pusinky se dají případně tvarovat i lžící). Doporučujeme pak s pěnou pracovat co nejrychleji. Čím déle budete otálet, tím méně bude držet tvar. Zdobící sáček si nastavte svisle nad plech a jemně jej stiskněte, abyste dosáhli požadovaného tvaru. Plech s pusinkami dejte do předehřáté trouby na 50 minut. Než se je rozhodnete po upečení přemístit z pečícího papíru, doporučujeme je nechat pořádně vychladnout, aby nepopraskaly.
TIP – Pro barevný efekt pusinek dejte po stranách zdobícího sáčku potravinářské barvivo a teprve pak ho naplňte sněhem. Dozdobit můžete pusinky ale i jedlými třpytkami nebo čokoládovou polevou.