Astrologův čtvrtek 13.4.2023 – Na vrcholu

Konjunkce Slunce s Jupiterem nám sděluje, že jsme na vrcholu. Ale není to taková legrace. Každý ten vrchol je jiný tak jak se i my lišíme jeden od druhého. Povšechně se dá napsat, že naše procesy mají teď chuť vrcholit a ptát se nás, co s nimi zamýšlíme. Kudy tedy půjdeme dál? Jsme současně i na vrcholu rozhodování a rozhodujeme se podle toho, jaké zkušenosti jsme nabrali cestou na vrchol, tedy za poslední cca dva měsíce. Ty starší často jako by se nepočítaly.

Proč se nerozhodujeme lehce, mělo by to při té výborné konjunkci Slunce – Jupiter jít? Inu brání nám naše rozpoložení, cítíme se slabí a to si schováváme za nerozhodnost, za city, za lítost, za nejasnosti (a potřebu dalších informací nebo nových pokusů), za situaci (která ovšem nikdy není ideální).

Z jakého důvodu se toto děje? Máme si snad nacvičit rozhodování a řešení za ztížených podmínek? Máme trpět a obávat se vlastní neschopnosti nalézt snadné a přijatelné cesty? Nejspíš ne, situace nás vedou k odvaze, k tomu, abychom dělali to, co je potřeba, abychom si uvědomili, že máme sílu a kompetence řešit.

Rozepsal jsem se o tom i proto, že v kvadratuře (a ta je, jak už víme nepříznivý aspekt) vůči dvojičce Slunce – Jupiter je dnes i Luny v Kozorohu a s ní představy, které se už řadu měsíců nedokázaly změnit, iluze, ze kterých jsme ještě nevyšli, pocit vlastní důležitosti (proč já bych se tím měl(a) zabývat?) a objektivní vyhýbání se těžkostem a upřednostňování lehčí cesty. Kéž by kdokoli z nás udělal vstřícný krok navíc, svět by byl hned snazší místo k životu!

Možná e tak dnešek dnem, kdy nás okolnosti doženou k zásadním řešením nebo dnesm, kdy se takovým řešením úspěšně vyhneme. Nebo se naučíme postupně problémy řešit, těžkostem předcházet. una bude v trigonu s Uranem v Býku a tak možná tenhle den bude ten, kdy pohneme světem. Ne proto, že nám to někdo zařídí, ale proto, že budeme chtít.

Mgr. Ondřej Habr, astrolog a astropsycholog
https://www.facebook.com/ondrej.habr

You may also like...