To nejlepší ze světové kuchyně najdete v nové kuchařce
Více než sto padesát receptů moderní světové kuchyně od předních českých kuchařů obsahuje Velká kuchařka světových kuchyní z dílny nakladatelství TopLife Czech, jejíž slavnostní křest se uskutečnil na sklonku listopadu v Hergertově cihelně na Kampě v Praze.
Celkem dvaapadesát českých i zahraničních šéfkuchařů z celé České republiky v ní představilo recepty svých oblíbených tříchodových menu. Každý kuchař na sebe čtenářům také prozradil, jak se dostal ke kuchařskému řemeslu, které světové kuchyně ho nejvíce inspirují, kde v současnosti pracuje a jaké techniky a postupy při vaření používá. Na čtenáře tak čeká více než 400 stran chutné a voňavé inspirace.
Vedle českých receptů, řazených do středoevropské kuchyně, obsahuje kuchařka rovněž recepty s postupy kuchyně kreolské, asijské, blízkovýchodní, skandinávské, středomořské, francouzské či americké. Ke každému pokrmu je zpracován detailní recept se všemi potřebnými ingrediencemi, nechybí samozřejmě ani jejich fotografie, takže čtenář má jasnou představu, jak má výsledný pokrm vypadat. Recepty jsou doplněny o vinné párování enologa Hynka Vicha, který na míru receptům a chutím osobně vybral ideální víno. V potaz bral jak výslednou chuť pokrmu, tak náklady na jednotlivé suroviny, takže ve výsledku jsou v harmonii nejen samotné chutě, ale také cenová hladina prezentovaných pokrmů a zvolených vín.
Maloobchodní cena publikace činí 770 Kč.
Text: Bohumil Brejžek
Foto: Petr Brodecký