Benjamin – fine dining ve Vršovicích slaví čtyři roky
Česká gastronomická scéna se rozrostla před 4 lety o unikátního fine diningového člena a tím je Benjamin. Tato restaurace skrývá hodně emocí a obrovský potenciál. Je totiž absolutně jiná. Mech v interiéru, strom nad hlavou, menu prorostlé historií, sezení u jednoho kulatého baru a sociální restaurační koncept.Závan gastronomie ze zahraničí.
Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v jedné osobě, Štěpán Návrat. Benjamin, to je kromě Štěpána Návrata také šéfkuchař Jakub Červenka, který má zkušenosti ze zahraničních michelinských restaurací.
Benjamin zaujal po pouhém roce provozu natolik, že je zařazen v michelinském průvodci. Může za to především koncept, který je průlomový, co se týká české gastronomické scény. Řízená degustace o osmi chodech, která začíná v daném čase, tedy 18.30. 10 hostů sedících kolem kulatého barového stolu během večera ochutná neuvěřitelné gastronomické nebe, nemluvě o možném vinném párování, které je luxusní.
Styl kuchyně by se dal nazvat přírodně moderní s českým akcentem. Tradiční kuchyně podmaněná přírodou. Menu se postupně proměňuje po chodech, jenž jsou závislé na dostupnosti surovin. Aby byl servis dokonalý, používají se prvotřídní michelinské talíře Crucial Detail od designéra Martina Kastnera. Perfekcionalismus na malém prostoru, to je Benjamin.