Červen plný chutí v Chateau Ctěnice: jahodové menu, nedělní brunche nebo zážitkové menu

Romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice, která se nachází v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř), nabídne milovníkům dobrého jídla od pondělí 3. do 30. června speciální  letní jahodové menu plné jedinečných pokrmů a nápojů připravených z jahod pocházejících z farmy Hanč Vraňany. Každou neděli od 12:00 do 14:00 mohou hosté v rámci nedělních brunchů ochutnat oblíbená vejce Benedikt, domácí vafle a další lahůdky, které udělají z neděle nejkrásnější den v týdnu. Každý den od 15:00 do 18:00 budou v rámci Čajů o páté hostům ukazovat, že britský rituál čaje není jen o samotném nápoji, ale také o krásně naaranžovaných sladkých i slaných lahůdkách, které doplní vynikajícím šumivým vínem.

Restaurace Chateau Ctěnice je nejen místem, kde se hosté mohou ponořit do minulosti v úžasných historických interiérech, ale také místem, kde se mísí chuťové skvosty do nezapomenutelných zážitků. Každý den od 12:00 do 21:00 si mohou návštěvníci vychutnat 4chodové zážitkové menu, které sestavil zkušený šéfkuchař Denis Wágner. Toto menu spojuje tradiční kuchařské dovednosti s moderními kulinářskými technikami.  

V provozu je už také nová venkovní terasa restaurace, která nabízí jedinečnou příležitost vychutnat si speciality, kávu, pivo nebo osvěžující drinky, a zároveň krásný výhled na zámecké nádvoří. Terasa je ideálním místem k odpočinku a prožití klidné atmosféry panství.

Restaurace Chateau Ctěnice disponuje 40 místy k sezení v příjemném prostředí zámecké restaurace v moderním stylu. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a podlaha z těžké dlažby propůjčují interiéru restaurace autentický vzhled. Restaurace nesází na překvapivé kreace, ale na klasiku kladoucí důraz na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Českou a mezinárodní kuchyni v moderním pojetí podtrhuje selekce vín z Moravy, Itálie či Španělska.


Jahodové menu restaurace Chateau Ctěnice

Historie jahod

Jahody byly považovány za královské ovoce či ovoce lásky už od starověkého Říma. Pro širokou konzumaci se začaly používat až v pozdním středověku, kdy je převážně pěstovali mniši. Současné zahradní jahody, které dnes s oblibou konzumujeme, vznikly křížením několika druhů jahod díky zahradníkovi Ludvíka XV. Na našem území se začaly v širší míře pěstovat až v 19. století, zejména v oblasti dnešního Středočeského kraje.

Předkrm: Uzená kachní prsíčka s listovým salátkem, jahodami a jahodovou esencí
Polévka: Jahodová polévka s limetkovým gelato
Hlavní chod: Hanger steak s růžičkami květáku a marinovanými jahodami v ginu a řeřichovou espumou
Dezert: Red Velvet dortík s jahodovým tartarem

NÁPOJE

Jahodové mojito
Strawberry gin tonik
Domácí jahodová limonáda
Sekt Chateau Radyně extra brut 0,15 s jahodou
Menu se budou podávat od 3. do 30. června každý den od 12:00 do 21:00

Nedělní brunch v restauraci Chateau Ctěnice

MENU

  • Vejce Benedict na křupavém toustu s holandskou omáčkou, zastřené vejce, sekaná pažitka
  • Zámecká kulajda s lesními houbami a čerstvým koprem
  • Wafle s malinovým mascarpone, skořicovým cukrem, máta, lesní ovoce
  • Karafa s vodou
  • Sklenička čerstvého džusu 0,2 l
  • Sklenička šumivého vína 0,15 l
  • Káva nebo čaj dle výběru

Brunch se bude podávat každou neděli 12:00-14:00

Čaj o páté v restauraci Chateau Ctěnice pro 2 osoby

Každý den 15:00–18:00

  • Sendvič se šunkou, okurkou a rajčátkem
  • Croissant plněný marinovaným lososem a créme fraiche
  • Croissant s vajíčkem a salátkem s pažitkovým tvarohem a řeřichou
  • Domácí mini bábovka
  • Vdoleček s jahodovým džemem
  • Cupcake s čokoládovým krémem
  • Karafa s vodou
  • Výběrový čaj
  • Sklenička šumivého vína 0,15 l

4chodové zážitkové menu v restauraci Chateau Ctěnice

Předkrm: Kachní terinka s mučenkovým créme fraiche, marinované brusinky, sláma z dýně, mandlové lupínky, brioška
Polévka: Zámecká kulajda se zastřeným křepelčím vejcem, lesními houbami a bramborami s vůní kopru
Hlavní chod: Jelení váleček sous vide, pastinákové pyré, polenta, vinná omáčka
Dezert: Čokoládové brownies s vanilkovou zmrzlinou, pomerančová omáčka

You may also like...