Dáme market navázalo spolupráci s řemeslnou pekárnou Zrno Zrnko
Společnost Dáme market nově zařadila do svého sortimentu výrobky z pražské pekárny Zrno Zrnko. Vedle kvalitního kváskového chleba si budou moci zákazníci vybrat z široké nabídky voňavého pečiva založeného na tradici česko-moravské výroby, které kurýři rozvezou čerstvé až k domovním dveřím.
Trend zvyšující se poptávky po kvalitním pečivu v tuzemsku je v poslední době viditelný. Dokazuje to i pražská pekárna Zrno Zrnko, která má v Praze pět vlastních pekařských kaváren a zároveň své výrobky dodává do mnoha dalších gastro provozů. Koncept řemeslné pekárny sází na kombinaci ruční práce, moderních technologií a výběr prvotřídních surovin. Těsto vyrábí bez předem připravených směsí, ze základních surovin.
Zákazníci si tak díky sekci Obchody na Dáme jídlo mohou z pohodlí domova objednat čerstvý kváskový chléb, či moravské koláče z pece rovnou na snídaňový brunch. Pekárna momentálně připravuje 14 druhů sladkého pečiva, 6 druhů slaného pečiva a 5 druhů chleba. K dispozici je i sezonní nabídka – na Vánoce opravdové máslové vánočky, na Valentýna zase perníková srdce.
„Spolupráce s Dáme market je pro nás smysluplným krokem, který nám dává prostor nabízet naše produkty dál do jednotlivých domácností a přiblížit je zákazníkům. Zvolili jsme platformu Dáme jídlo, protože víme, že jejich kurýři dokážou doručit náš chléb i sladké dobroty v rekordním čase, takže se zachová jejich kvalita a lidé tak mohou posnídat například čerstvé a křupavé pečivo z naší pekárny,“ vysvětluje Ondřej Kuchař, jeden ze zakladatelů pekárny Zrno Zrnko.
Řemeslná pekárna nabízí například kváskový chléb a rohlíky nebo bagety zadělané omládkem, které jsou křupavé na povrchu a vláčné uvnitř. Slanému i sladkému těstu dává na čas, a tím získává konkurenční výhodu nad průmyslovými pekárnami, které si pomalé kynutí nemohou dovolit.
„Pekárna Zrno Zrnko reprezentuje trend kvalitní gastronomie, založené na ruční práci a kvalitních surovinách, se kterým souzníme. Máme radost, že můžeme tímto způsobem podpořit lokální podnik a přiblížit ho našim zákazníkům,“ říká Mikolaj Komorowski, šéf Dáme market.
Distribuce přes platformu Dáme jídlo bude probíhat ze dvou skladů Dáme market (Chodovská a Dělnická) po vybraných částech Prahy, zákazníci mohou výrobky objednávat od 5. září 2022.
Čtyři důvody, proč sáhnout po kvásku
Kváskový chléb má oproti klasickému droždím zadělávanému chlebu řadu benefitů, které jistě oceníte a brzy se stane nepostradatelnou položkou ve vašem jídelníčku. Podívejme se na ty nejdůležitější z nich.
Vliv na zdraví
Díky procesu fermentace vzniká množství látek, které mají antibiotické účinky, posilují naši imunitu, a především pomáhají rozložit složité a nestravitelné látky, což činí chléb lépe stravitelným. Jeho pravidelná konzumace dokáže zlepšit zdraví našich střev.
Zažene hlad na dlouho
Složení kváskového chleba je daleko hutnější díky vysokému podílu vlákniny. Má také nižší glykemický index a nevychyluje tolik hladinu cukru v krvi. Oproti pečivu z bílé mouky nám tedy zajistí delší pocit sytosti. V kombinaci s potravinami bohaté na bílkoviny tak dokáže vytvořit hodnotnou snídani či večeři.
Jemná chuť a aroma
Kváskový chléb má dlouhou historii. Jeho vznik se datuje kolem roku 1500 před naším letopočtem. Byl uctíván nejen pro svoje zdravotní benefity, ale i pro typickou kyselkovou chuť a aroma. Kváskový chléb je také nadýchanější a má křupavou kůrku na povrchu.
Ulehčí peněžence
V neposlední řadě nám dokáže ušetřit i peníze. Díky obsahu kyseliny mléčné a kyseliny octové chléb neplesniví a vydrží čerstvý 7 až 14 dní. Delší uchovávání zapříčiní pouze ztvrdnutí chleba, který se pak dá například využít na výrobu domácích topinek nebo strouhanky.