Exkluzivní večer s michelinským šéfkuchařem Sebastianem Frankem v Trezoru Špork
Seriál gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen v centru Prahy, pokračuje 4. října. Tentokrát v režii Sebastiana Franka, držitele dvou michelinských hvězd a majitele michelinské restaurace Horváth v Berlíně. Společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, uvaří výběrové pětichodové menu s amuse bouche.
Sebastian Frank je jedním z nejznámějších německých šéfkuchařů a je vysoce ceněn nejen pro mistrovství, s jakým připravuje vynikající domácí rakouskou kuchyni, ale také pro své úsilí o udržitelnou a odpovědnou kulturu stravování. Kuchařem se vyučil už ve čtrnácti letech, profesní zkušenosti získával v několika vyhlášených restauracích, až se usadil jako šéfkuchař ve špičkové berlínské restauraci Horváth. V roce 2011 dostal svou první michelinskou hvězdu. Poté, co v roce 2014 převzal společně se svou partnerkou vedení restaurace, následovala v listopadu 2015 hvězda druhá. Sebastian dává klasickým rakouským pokrmům jedinečný nádech a interpretuje je moderním a kreativním způsobem. Pro svou restauraci si sám pěstuje bylinky i zeleninu a i mimo vlastní kuchyni se angažuje ve zvyšování povědomí o udržitelnosti v gastronomii. Jeho restaurace Horváth v rámci průvodce Michelin obdržela „zelenou hvězdu“ za udržitelnost.
Pásmo Marek & Friends je to nejlepší, co Trezor potažmo Červený Jelen nabízí. Jde pouze o několik dní v roce, při kterých s Markem Fichtnerem vaří michelinští kuchaři, vítězové Bocus d’Or a renomovaní kuchaři. V loňském roce to byl třeba třímichelinský Thomas Bühner nebo držitel michelinské hvězdy a bronzový medailista světového finále soutěže Bocuse d’Or Patrik Jaroš. Letos v únoru v Červeném Jelenovi přivítali švédského šéfkuchaře Sebastiana Gibranda, vicemistra Bocuse d’Or z roku 2019.
Marek & Friends – kulinářský večer se Sebastianem Frankem – 4. října
Exkluzivní večer začne v 18 hodin welcome drinkem Bobby’s Schiedam Dry Gin FRENCH 75 (ve spolupráci s Fenix Drinks). První chod se začne servírovat v 19 hodin.
Amuse Bouche / Cuketa / vepřové sádlo I Gruner Veltliner Am Berg | Bernhard Ott | Wagram | Rakousko | 2021
Slaný celer / 12 měsíců vyzrálý kuřecí tuk I Bourgogne Les Sétellis | Olivier Leflaive | Burgundsko | Francie | 2017
„Falešný játrový krém“ / redukce z jablečného octa / olej z meruňkových pecek I Riesling Červený Jelen | Bamberger | Nahe | Německo| 2021
Pstruh lososovitý / chutě červených paprik | Riesling Kamptal Terrassen | Bründlmayer| Kamptal | Rakousko | 2021
Telecí Tafelspitz / cibule / pečené droždí | Weissburgunder | Weingut Rebholz | Pfalz |Německo | 2021
Mražená zakysaná smetana / spálená mrkev / karamel z raka |Brut Sekt | Bründlmayer | Kamptal | Rakousko
Karamel z vepřové krve