Gastronomická událost roku MAKRO Czech Gastro Fest 2025 odstartuje již za měsíc

Přesně za měsíc, 4. a 5. dubna 2025, se v Pražském O2 universu uskuteční třetí ročník národního gastronomického festivalu MAKRO Czech Gastro Fest. Na ploše 13 000 m² ve čtyřech patrech O2 univerzum se představí třináct tematických sekcí, přes 100 vystavovatelů a více než 200 odborníků z oblasti gastronomie. Návštěvníci si vychutnají tisíce degustační porcí desítky kuchařských show, a mohou se zúčastnit odborných přednášek, diskusí, rozhovorů a interaktivních prezentací v sekci MAKRO FORUM.

MAKRO SQUARE – náměstí plné chutí

Tematické stánky inspirované světovou kuchyní zaplní celé spodní patro O2 univerza. Na ploše o rozloze přes 2 400 m² si budou moci návštěvníci užít signature dezert od Ivety Fabešové ve stylu Gastro máme v krvi. A to fest! MASO Made by makro nabídne výběr šťavnatých grilovaných specialit, dvou typů hotdogů a oblíbených burgerů. Čerstvé poké připraví letos kuchaři po divácky oblíbeném trimování více než dvousetkilové mořské ryby. Z lokálních surovin nabídne Iniciativa České pole tradiční zelňák s uzeným masem a oblíbené loaded fries. Z produktů Chytrý kuchař připraví kuchaři špecle s trhanou kachnou a zelím nebo domácí sekanou. Česká restaurace nabídne tři druhy tataráku. Na náměstí plném chutí nebudou chybět ani jídla asijské a italské kuchyně. Všechny degustační porce jsou v ceně vstupenky.

MAKRO STAGE – jeviště plné inspirace

Na hlavním pódiu se svými kuchařskými show vystoupí zahraniční i české hvězdy, které představí generální ředitel makro ČR Jiří Nehasil příští středu 12. března 2025 na oficiální tiskové konferenci. Spolu s ním vystoupí ambasadoři největšího českého gastro festivalu Zdeněk Pohlreich a Karel „Kovy“ Kovář a představitelé odborných asociací, které jsou garanty jednotlivých sekcí, a organizátoři.


MCGF 2025 – třetí ročník ve znamení novinek

Páteční program vyvrcholí vyhlášením vítěze finále 19. ročníku o nejlepšího výčepního Pilsner Urquell Master Bartender. Součástí programu sekce BAR bude soutěž MATTONI GRAND DRINK JUNIOR určená pro mladé talenty ze středních škol s gastronomickým zaměřením. Záštitu sekce převzala Česká barmanská asociace. Pro rodiny s menšími dětmi bude po celou dobu akce otevřena junior zóna. Festival nově nabídne i interaktivní program pro studenty gastronomických škol včetně speciální mobilní aplikace. Nová sekce VÍNO V GASTRO zaměřená na správné párování vína s jídlem, jejímž ambasadorem bude přední český someliér Jakub Přibyl. Záštitu nad sekcí převzal Vinařský fond. 

MAKRO FORUM – prostor pro rozhovory a diskuse

Nová konferenční sekce bude prostorem pro aktuální témata, která formují nejen českou gastronomii. Své originální gastro příběhy a inspirativní profesionální cestu mezi mezinárodní elitu budou sdílet Kristýna Nemčková, talentovaná kuchařka a vítězka soutěže MasterChef, a Petr Svejkovský, absolvent hotelové školy v Lausanne. Lukáš Hejlík, průvodce po skvělé regionální gastronomii, představí nové tváře projektu Naděje české gastroscény. Panelová diskuse odborníků, obchodníků a producentů sdružených v Iniciativě České pole, jak podporovat lokální farmáře a spolupracovat s restauracemi, školami a dalšími partnery.

Gastro máme v krvi. A to fest!

Krvavý steak láká v rámci kreativní kampaně makro na třetí ročník festivalu MAKRO Czech Gastro Fest, který se bude konat v pátek 4. a v sobotu 5. dubna 2025 ve čtyřech patrech O2 univerzum. Pátek patří profesionálů z gastronomie, v sobotu festival otevře dveře široké veřejnosti a v ceně vstupenky nabídne ochutnávky, degustační porce i cooking shows. Festivalem vás provedou moderátoři Markéta Hrubešová a Pavel Cejnar.

Více informací a nákup vstupenek naleznete na makroczechgastrofest.cz.

You may also like...