Gastronomické Vánoce v srdci Prahy
Stověžatá Praha plná světel a stromečků, linoucí se vůně svařáku, to znamená jediné, vánoční svátky se blíží. Jako každý rok si restaurace v centru Prahy připravily báječná vánoční menu. Od 21. do 26.12. si lze například vánoční čas zpříjemnit s rodinou či přáteli ve vyhlášené restauraci Terasa U Prince s tím nejkrásnějším výhledem na Staroměstské náměstí či v oblíbené restauraci Deer jen pár kroků od Pražského orloje.
Terasa U Prince nabízí tříchodové menu za 749 korun. Začíná se Staročeskou krémovou rybí polévkou s krutony. Poté následuje hlavní chod, který nabízí možnost volby. Vídeňský řízek s lehkým bramborovým salátem nebo Smažený filet z třeboňského kapra s bramborovým salátem. Co zvolíte vy? Dezert v podobě Domácího perníku s marinovanou švestkou nemá chybu a celý vánoční gastronomický zážitek příjemně uzavírá. Jednotlivé chody lze samozřejmě zvolit separátně.
Restaurace Deer servíruje jako první Restované šneky na másle s bylinkami, bílým vínem, kořenovou zeleninou, pastiňákovým pyré, čočkou Beluga a julienne z barevné sladkokyselé řepy. Následuje vynikající Tradiční rybí polévka s vaječným svítkem. Hlavní chod lze zvolit dle osobní preference. Na výběr jsou Smažené kousky kapra s bramborovým pyré, marinovanou zeleninou a citronovým gelem nebo Vídeňský telecí řízek s tradičním bramborovým salátem a citronem. Čtyřchodové menu zakončuje Mražený makový parfait s rumem a čokoládovým mousse s vanilkovou omáčkou a drceným griliášem. Cena celého menu činí 999 korun.
Obě varianty vánočních menu stojí za ochutnání. V kombinaci s blízkými a procházkou po historickém centru je to tížený rituál, který všechny přítomné mile potěší.