Globus přináší novinky pro grilovací sezonu

Grilování Čechy baví. Ukazují to prodeje a zájem o cokoliv na grilování v posledních letech. Trend byl podpořen dvouletou krizí koronaviru, která omezila možnosti kulturního vyžití nebo cestování. V tu chvíli lidé nakupovali obrovské množství grilů jak na zahradu, tak na balkony.

S nárůstem venkovních teplot se i letos zájem o grilování zvyšuje, potvrzují hypermarkety Globus. V tuto chvíli jde zejména o potraviny a doplňky ke grilu. Současně tyto obchody přicházejí se zajímavými novinkami na letošní letní sezónu. 

Dosud bylo letošní jaro spíše chladné, a tak skutečná sezona grilování začíná až s květnem. A nabídka v obchodech je více než široká. „Nabízíme stovky položek sortimentu ke grilování. A to ať jde o samotné grily, náčiní nebo potraviny,“ uvedla Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus. S ohlédnutím do minulých let lze zjistit, že zájem o samotné grily byl nejsilnější v roce 2020, kdy se jich dle Globusu prodalo o 36 % víc než v roce 2019. Co se týče rozšířeného sortimentu ke grilování, kterému se každoročně věnuje v těchto hypermarketech speciální katalog, obrat se zvedl v roce 2020 vůči roku 2019 o 32 %, v roce 2021 to bylo pak vůči roku 2019 o 23 %.

Burgery na vzestupu několik let

Letošní novinkou z pekařství Globus, které peče pečivo od základu v každém z těchto hypermarketů, jsou bulky na hamburgery hned ve dvou provedeních. Světlá hamburgerová bulka je vhodná ke všem druhům masa a uzenin, druhá je tmavá, která obsahuje více zrnnou směs lnu, slunečnice a pšeničných otrub, které se hodí jak k masům, tak i ke grilované zelenině nebo sýrům. Pekařství Globus také doporučuje ke grilovaným pokrmům i oblíbené cibulové bagety nebo kvasové pšenično-žitné chleby. 

TOP jsou kuřecí a vepřové plátky

Na stoupající oblibu hamburgerů reaguje i všech patnáct řeznictví hypermarketů Globus, kde nabízejí již několikátou sezónu za sebou hotová vytvarovaná hamburgerová masa se směsí soli a bylinek. „O maso na hamburgery je rok od roku větší zájem. Tím, že nabízíme již přepravené maso na gril, jsme oslovili ty, kteří nemají moc času na přípravu pokrmů, ale grilování je baví,“ říká Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus. Stejně zajímavé jsou pro zákazníky další již předpřipravená, marinovaná masa kuřecí i vepřová. V celkovém žebříčku mas na gril vede kuřecí maso, vepřová krkovice či šašlik a pljeskavica. A nechybí ani klobásky v různých variantách. V řeznictví Globusu vyrábí jak světlé, tak tmavé, a v regálech s chlazenými uzeninami mohou zákazníci sáhnout po novinkách, jako je klobása s čočkou či švédská klobása s kroupami. 

Grilování bez masa

Grilování se nemusí vystříhat ani vegetariáni, vegani či lidé s potravinovými intolerancemi. Sekce Zdravý svět hypermarketů Globus nabízí průřez od masových alternativ a sýrů, které jsou doplněny o další relevantní produkty tak, aby nabídka byla komplexní. Letošní novinkou jsou například BIO Jack Fruit natural a BBQ, což jsou rostlinné variace trhaného masa, ze kterého lze vytvarovat burger. Z klasických sýrů na gril je pak stále nejoblíbenějším hermelín a do popředí se dostává i Oštiepok, slaný pařený sýr pocházející ze Slovenska. „V období grilování vidíme také zvýšený zájem o zeleninu na gril, jako je lilek, klas kukuřice a cuketa, ale také o čerstvé rostlé bylinky potřebné k naložení masa,“ doplnila Aneta Turnovská za Globus.

U grilování je žízeň

Léto a grilování znamená i vyšší zájem o nápoje. „V sortimentu šumivých a perlivých vín máme standardně velkou nabídku. Pro letní sezónu 2022 jsme pro naše zákazníky vybrali nová Frizzante, Prosecca a Lambrusca za velmi příznivé ceny. Také nabídneme zajímavou novinku od Plzeňského Prazdroje Radegast Rog Ipa ve skle. A spolupracujeme s více než 50 regionálními minipivovary, o jejichž piva je v létě enormní zájem,“ řekla Aneta Turnovská s tím, že na své si přijdou vyznavači alternativních nealko nápojů. V nabídce Zdravého světa jsou pro letošní sezónu například fermentované nápoje, jako je kombucha.

Grily

Pomyslný boom nákupů grilů, který se odehrál v uplynulých letech ukázal, že zákazníci preferují grily na dřevěné grilovací uhlí nebo brikety. Vedle klasického paliva ale lidé mohou sáhnout i po neotřelé novince. „Letošní novinkou sortimentu je dříví z olivovníku na grilování, které má vysokou výhřevnost a dává pokrmům zajímavou vůni,“ uzavřela Aneta Turnovská.

You may also like...