Grilovací místa Velkopopovického Kozla

Kozel buduje po celé České republice unikátní grilovací místa, první z nich je nyní v Újezdu nad Lesy. Obyvatelé Újezdu nad Lesy mají nové místo pro odpočinek a zábavu. Centrálním prvkem zóny s rybníčkem a posezením je veřejný gril, který zafinancoval pivovar Velkopopovický Kozel. Hlavním účelem grilovacího místa a zároveň celé relaxační zóny bylo vybudování prostoru pro setkávání místních lidí a odpočinek po práci.

Místo pro komunitní život

Gril je kromě vzhledu unikátní i tím, že na jeho výrobu byly použity převážně recyklované materiály. Relaxační prostor bude lidem sloužit v každém ročním období a o údržbu se postará městská část. Prostranství nabízí návštěvníkům možnosti relaxace v přírodě, posezení na lavičkách, bosonohou stezku, hmyzí domek, dřevěné hmyzí pexeso i možnost grilování. „Kozel je dlouhodobě spojený nejen s podporou dobrovolných hasičů, ale také s rozvojem komunitního života v obcích včetně grilování, které pravidelně pořádáme v našich domovských Velkých Popovicích. Grilování je skvělou příležitostí rozvíjet komunitní život, setkat se s přáteli a dát si dobré pivo. Proto přicházíme s konceptem veřejných grilů, první jsme představili v Újezdu nad ledy, další grilovací místa letos otevřeme v Českých Budějovicích, Staré Boleslavi, Jihlavě a příští rok přidáme další,” říká  Senior Brand Manažer značky Velkopopovický Kozel Jiří Švancara.

Využití recyklovaných materiálů

Velký, veřejně přístupný gril, ke kterému se vejde až šestnáct lidí, je vyrobený převážně z recyklovaných materiálů – recyklovaného betonu, štěrku a kovový límec je tvořen kombinací recyklovaných a nerecyklovaných kovů. Materiál je vhodně zvolen tak, aby vydržel desítky let prakticky v nezměněné podobě a odolal vlivům počasí „Podporujeme poctivá řemesla a dáváme důraz na opravování nebo upravování starých věcí, čemuž se dnes moderně říká upcycling. Proto jsme chtěli tuto myšlenku  přenést i do našich grilů. Vedle toho Kozel podporuje i rozvoj tzn. sdílených dílen, kde se lidé učí práci s různými materiály a věcem dávají nové využití a nový život,“ doplňuje Jiří Švancara.

O čistotu a údržbu grilu se bude starat městská část Praha 21. Praktickou novinkou je možnost objednání potřebných surovin na grilování a pití přes QR kód umístěný přímo na grilu, které během chvíle návštěvníkům dodá nedaleká restaurace.

Bohumil Brejžek

You may also like...