Hřejivé zimní menu ochutnáte v Trezoru Marka Fichtnera
Oblíbená pražská restaurace Červený Jelen vstupuje do nového roku s novým zimním menu ve zdejším vyhlášeném kulinářském Trezoru. Executive chef Marek Fichtner a head chef František Hrdina jej spolu se svým týmem vystavěli na pevném základě pečlivě vybraných produktů té nejvyšší kvality, jako jsou sladkovodní i mořské ryby, zvěřina, houby či kořenová zelenina. Delikátní menu je v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru podáváno každý večer od úterý do pátku.
Předkrmy
Marinovaná makrela s Bonito majonézou, bagnet vert a granátovým jablkem
Pečená Foie gras s kumquaty, šalotkou s balsamicem a čokoládovou omáčkou a brioškou
Cibulová tarteletka se sýrem Comté, misem, kedlubnou a hořčičnými semínky
Hovězí tatarák z české farmy s consommé, zauzeným morkem, sušeným žloutkem, houbami na kyselo a máslovou houskou
Korálovec ježatý s majoránkovou omáčkou, Shitake pyré a kroupovou kroketou se sýrem Taleggio
Hlavní chody
Pstruh lososovitý s omáčkou z podmáslí, kedlubnou a Duchess bramborami
Dančí hřbet s koláčem Pithivier plněným ragů, čekankou a brusinkami
Celá kachna stařená na seně – prso, stehno, foie gras a srdce s ricottovými noky, červeným zelím a omáčkou Grand Marnier
Sirloin & líčko s plněnou koblihou, topinambury a omáčkou Bordelaise
Celer v popelu s červeným hroznem, tymiánovou pěnou, červeným vínem a makadamovými ořechy
Sýry a dezert
Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s rajčatovou marmeládou, semínkovými krekry a ořechy
Cheesecake s jablečným sorbetem, medem a pekanovými ořechy.
Zimní menu je k dispozici každý týden od úterý do pátku od 18 do 22 hodin. Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na trezorspork.cz.