Lahodný zavináč s velkým Z ochutnáte v Tritonu

Tradiční česká pochoutka v moderní podobě. Jemný, lahodný a šťavnatý. Takový je zavináč v restauraci Triton umístěné v nádherném prostředí secesní jeskyně. Klenot mezi zdejšími předkrmy je dotažený k naprosté dokonalosti. A představuje krásnou ukázku unikátního rukopisu šéfkuchaře Tritonu Tomáše Kohúta, mezi jehož kuchařské koníčky patří prezentace tradičních českých pokrmů v moderním stylu.

V čem je zavináč z Tritonu jiný? Snad úplně ve všem. Připravuje se z jemného masa candáta, ale doma můžete použít lososa či pstruha. Zásadní je ovšem marináda, namíchaná z Champagne octa, cukru, soli a esence kopru. Do této marinády se ryba naloží zhruba na šest hodin. Díky tomu získá maso až neuvěřitelnou jemnost a svěžest.


Zavináč v Tritonu nabízí nečekaně sofistikovaný chuťový zážitek, neboť představuje jakýsi pomyslný most mezi klasickou hospodskou chutí zavináče a jeho gurmánskou verzí, která vám ukáže, jak jemná je přirozená chuť nejlepší sladkovodní ryby. A věřte nám, že překvapení, jaké v Tritonu zažijete, si budete pamatovat hodně dlouho.

You may also like...