Moldavské vinařství Castel Mimi okouzlí nejen chutí vína
V samém srdci Moldavska, jen půl hodiny od Kišiněva, se nachází zámek a vinařství Castel Mimi. Díky široké škále jedinečných vnitřních a venkovních prostorů je jedním z nejlepších míst pro akce, koncerty, výstavy, módní přehlídky a soukromé večírky. Castel Mimi se pyšní pozicí jednoho z nejlepších producentů vína a jednoho z nejkrásnějších turistických cílů v Moldavsku.
Každá prohlídka vinařství umožní objevit fascinující příběh Castel Mimi a ochutnat některá z nejlepších moldavských vín. Prohlídka vinařství zahrnuje podmanivou procházku sklepy, zahradami, nádvořím a výrobním areálem vinařství a je zakončena ochutnávkou vín, která zajistí zvláštní smyslový zážitek.
Vinařství získalo ocenění nejlepšího producenta vína v Moldavsku, které mu udělil someliér Raimonds Tomsons za víno Cabernet Sauvignon 2012 Reserve. Celá produkce vín získala více než 65 národních a mezinárodních ocenění. Výjimečná kvalita místních vín je dána dlouhou historií vinařství a nasazování nových technologií do výroby spojené s ideálními a jedinečnými podmínkami pro pěstování vinné révy. Nesmí chybět ani vášeň a zkušenost vinařů při výrobním procesu.
Kolekce vín Reserve představuje nejvyšší stupeň dokonalosti při výrobě vína získaného společností Castel Mimi. Tato exkluzivní, vysoce kvalitní vína z nejlepších sklizní roku 2012 zrají v limitovaných edicích sudů z francouzského dubu po dobu 36 měsíců a dále v lahvích po dobu 4 let. Koncept „Reserve“ odkazuje na ušlechtilý charakter a chuť těchto prestižních vín, specifických pro oblast Codru v Moldavsku. Ztělesňují inovace, řemeslné umění a dovednosti vinařů v Castel Mimi.
Kolekce vín Classic kombinuje tradici s inovacemi a vytváří vysoce kvalitní suchá vína se zajímavou vůní, velkorysými barvami a hloubkou. Některá vína jsou svěží a mladá, zatímco jiná jsou po 6 měsících zrání v dubových sudech vyzrálá. Vyrábí se z nejlepších klasických moldavských odrůd a zahrnují vína jako Cabernet Sauvignon a Merlot.
Místní specialitou je ledové víno, která se vyrábí z hroznů přirozeně zmrazených při -6 ° C -10 ° C. Tato vína mají svou krásnou zlatou barvu sladěnou s bohatou a zralou chutí exotického ovoce.
Castel Mimi je jednou z hlavních turistických atrakcí v Moldavsku, skutečným národním pokladem. Patří mezi top 15 nejkrásnějších vinařství na světě. Stojí za to si zde dát sklenku vína.
Pavel Fryml
Foto: Petr Brodecký