Pilsner Fest v Hospodě Na Spilce nabídne menu inspirované tekutým zlatem

Letos je tomu 181 let, kdy byla uvařena první várka světoznámého ležáku Pilsner Urquell. A to je třeba náležitě oslavit! Tradiční Pilsner Fest zve 6. a 7. října do areálu pivovaru Plzeňský Prazdroj nejen na prohlídky běžně nepřístupných míst, koncerty pod širým nebem a atraktivní doprovodný program, ale také na výjimečné kulinářské zážitky. O ty se postarají v legendární Hospodě Na Spilce přímo na nádvoří pivovaru, kde budou během Pilsner Festu podávat ryze české a poctivé menu.

Tým zkušených profesionálů pod vedením šéfkuchaře Lukáše Holého připraví českou klasiku v moderním pojetí. V žádném z jídel nebude chybět pivo – nebo alespoň některá ze surovin, z nichž se pivo vyrábí. K tomu perfektně ošetřený a s láskou čepovaný Pilsner Urquell, včetně nefiltrovaného ležáku. V nabídce hlavních jídel si můžete pochutnat například na pomalu pečeném selečím boku s omáčkou z českého kmínu, červeným zelím a bramborovým báčem opečeným na sádle; nebude chybět klasika: pivní guláš z hovězího lýtka s variací knedlíků, cibulkou a čerstvým křenem; vepřové koleno s pečenou marinovanou cibulí, pivní omáčkou, hořčicí a vejmrdou nebo vegetariánské brambory na loupačku s farmářským tvarohem, libečkem a podmáslím.

 


Hospoda Na Spilce
je jednou z největších hospod v České republice. Podnik, který je oblíbeným cílem nejen návštěvníků plzeňského pivovaru, na jehož nádvoří sídlí, v roce 2022 prošel výraznou obměnou. A to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu.

You may also like...