Pivovar Bernard předal ocenění – zástěru pro nejlepšího výčepního
Je jediná na světě a patří pouze jemu – do silné kůže ručně vyrobené zástěry je vyraženo jeho jméno. Zástěra neoddělitelně patří k Ocenění správného výčepního, které si Leoš Delín z Hybrálecké hospody vysloužil od Rodinného pivovaru Bernard. Hostinský patří do zatím nevelké skupiny výčepních, kteří se tímto oceněním mohou pochlubit.
„Certifikát správného výčepního, a s ním i unikátní zástěru, dáváme mistrům tohoto řemesla. Je to naše ocenění poctivé práce a ocenění vztahu lidí k jejich povolání,“ říká obchodní sládek a trenér kvality Rodinného pivovaru Bernard Petr Kolařík.
Radostná řehole
„Svoji práci mám opravdu rád, i když je to někdy řehole. Nicméně přinést zákazníkovi co nejlépe připravené pivo je pro mě naprostá samozřejmost a také radost. Tím spíše mě uznání překvapilo,“ potěšil certifikát Leoše Delína, který provozuje hospodu v obci Hybrálec u Jihlavy.
Požadavků na výčepního je hodně. Začíná to péčí o skladování piva, výčepní zařízení a nápojové sklo, přes znalost piva, perfektní zvládnutí čepování a jeho podávání, až po atmosféru v podniku a vztahy se zákazníky. „Některé věci lze změřit, některé ‚jen‘ cítíte, ale i v tom je jedinečnost každé osobnosti, a tedy i tohoto ocenění,“ pokračuje Petr Kolařík.
Kdo dělá pivo
Zástupci pivovaru provozovny pravidelně navštěvují, školí a vedou personál k tomu, aby se pivo k návštěvníkovi dostalo v co nejvyšší kvalitě. „Stále platí staré dobré ‚sládek pivo vaří, hostinský ho dělá‘. Pokud je na cestě piva z pivovaru až na stůl v hospodě všechno v pořádku, pak je každý doušek zážitkem,“ připomíná Petr Kolařík.
Rodinný pivovar Bernard má dlouholetý systém školení a podpory odběratelů. Pivovar hostinským pomáhá i s ekonomikou, s orientací v předpisech a v administrativě, nebo při rekonstrukcích a modernizacích provozoven.