Plzeňský Prazdroj pomáhá restauracím, spustil projekt Zachraňme hospodu
Plzeňský Prazdroj si uvědomuje závažnost současné situace a možných nevratných dopadů na mnoho restaurací a hospod v České republice. Zavedením karantény a uzavřením restauračních zařízení přišlo o své příjmy 90 % našich obchodních partnerů v oblasti gastronomie. Náš průzkum mezi provozovateli hospod a restaurací ukazuje, že pokud budou i nadále uzavřeny, může zkrachovat až 10 % restauračních zařízení. Tento počet se může výrazně zvýšit podle toho, jak dlouho budou přijatá opatření trvat.
Plzeňský Prazdroj proto sám organizuje a podporuje aktivity, které mohou dopady současného stavu na hospody zmírnit. Jednou ze záslužných iniciativ s podporou PPAS je projekt Svazu pivovarů a sladoven – „Zachraňme hospodu“, který propojuje provozovatele hospod s veřejností, která může již nyní zakoupit voucher ve své oblíbené hospůdce a tím ji pomoci překonat období bez příjmu.
„Snažíme v aktuální situaci pomáhat, jak můžeme. Pomohli jsme také odstartovat projekt Zdeňka Pohlreicha, který vaří jídlo zdarma pro pražskou záchranku, hasiče a policisty. Posíláme také zdarma nealkoholické pivo Birell zdravotníkům a členům záchranných složek. Snažíme se také pomoci chmelařům, kteří se aktuálně potýkají s nedostatkem pracovníků na chmelnicích. Zároveň vítáme každou aktivitu, která hospodám pomůže. Rozhodli jsme se proto podpořit iniciativu Zachraňme hospodu!, která restauracím umožní přežít do doby, než se budou moci znova otevřít. Vyzývám proto všechny, kteří se těší na pivo ve své oblíbené hospodě – navštivte www.zachranhospodu.cz a podpořte ji zakoupením poukazu,“ vyzývá obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz.