Podniky sítě Pytloun Restaurants představují březnové menu plné jarních chutí a probouzející se přírody
Designová restaurace Talíř na Václavském náměstí, romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice v Zámeckém areálu Ctěnice na okraji Prahy, restaurace Rendlík zasazená do kouzelného prostředí Krušných hor poblíž zříceniny hradu Hasištejn a stylová restaurace Zlatý kohout v Liberci – všechny tyto podniky, patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS, přichází s novými speciálními nabídkami menu pro měsíc březen, které oslavují příchod jara a probouzející se přírodu. Každá z restaurací sítě připravila unikátní tematické menu, které nabízí gurmánský zážitek plný svěžích chutí a sezónních ingrediencí. Jarní menu v restauracích Talíř, Chateau Ctěnice a Rendlík sestavil se svými kolegy šéfkuchař Denis Wágner a burgerové menu v restauraci Zlatý kohout v ikonickém libereckém hotelu Imperial připravil šéfkuchař Jan Martínek.
Restaurace Chateau Ctěnice: Elegantní menu pro ženy
Restaurace Chateau Ctěnice připravila od 8. do 31. března speciální menu nazvané „Elegantní menu pro ženy“, které oslavuje Mezinárodní den žen a jarní probuzení. Šéfkuchař Denis Wágner vytvořil tříchodové menu, které začíná carpacciem z červené řepy s kozím sýrem, rukolou, avokádem a mandarinkou. Následuje pošírovaný losos à la Cornelius s kaviárovou omáčkou a květákovým pyré. Zážitek završuje dezert v podobě mousse z bílé čokolády s lesním ovocem a hruškovým chipsem. Cena kompletního menu činí 870 Kč a bude servírováno denně od 17:00 do 21:00 hodin.
Restaurace Rendlík: Dotek jara z Hasištejna
Na okraji krušnohorské obce Místo nabízí restaurace Rendlík menu „Dotek jara z Hasištejna“, které je inspirováno probouzející se jarní přírodou. Hosté mohou ochutnat chřestový krém s praženou šunkou a máslovými krutony, následuje kuřecí saltimbocca s italským dýňovým rizotem a sýrem Taleggio, což je jeden z nejstarších měkkých sýrů z kravského mléka z regionu Lombardie (11. století). Sladkou tečkou je citronový koláč s pečeným citronem a citronovou espumou. Menu bude dostupné po celý březen od 17:00 do 21:30 hodin za cenu 550 Kč.
Restaurace Talíř: Březnová harmonie na Talíři
Od 10. do 31. března nabízí restaurace Talíř na Václavském náměstí tříchodové menu „Březnová harmonie na Talíři“, které odráží jemný přechod mezi zimou a jarem. V předkrmu hosté ochutnají bresaolu (na vzduchu sušené solené hovězí maso z hovězí kýty mladého býka, které zraje 2-3 měsíce) s fermentovanou ředkvičkou, olivami a fetou marinovanou v bylinkách a červené řepě s levandulovým medem. Hlavním chodem je pošírovaný losos à la Cornelius s kaviárovou omáčkou a květákovým pyré. Dezert tvoří profiterolky s borůvkovým mousse, karambolou a prachem z jedlých květů. Cena tříchodového menu je 888 Kč a bude servírováno denně od 12:00 do 22:00 hodin.
Polední menu v restauraci Talíř
Kromě speciálních nabídek restaurace Talíř nabízí také atraktivní polední menu dostupné od pondělí do pátku mezi 12:00 a 15:00 hodinou. Za 679 Kč na osobu na hosty čeká dvouchodové menu včetně dvou nápojů – domácí limonády a piva Pilsner Urquell. Na výběr jsou dvě varianty polévek (Kulajda s lesními houbami, bramborami a vajíčkem, koprový olej nebo Kuřecí vývar s trhaným kuřecím masem, celestýnské nudle a zahradní zeleninka Julienne) a dva hlavní chody (Svíčková na smetaně z holštýnského skotu, karlovarský knedlík, brusinky a citronová kúra nebo Tarhoňové rizoto s cherry rajčaty, chřestem a tofu).
Restaurace Zlatý kohout: Burger menu
Liberecká restaurace Zlatý kohout připravila na březen speciální burger menu, které nabízí rozmanité varianty této oblíbené pochoutky. V nabídce je jemný hovězí tatarák ze svíčkové s lanýžovou majonézou a sýrem Grana Padano (400 Kč), hovězí burger s křupavou slaninou (320 Kč), gurmánský kuřecí burger (250 Kč), trhaný burger s kouřovou BBQ omáčkou (250 Kč) a grilovaný veggie burger s halloumi (325 Kč). Všechny burgery jsou podávány se steakovými hranolky. K zakončení menu je připraven dezert „Tajemství čokoládových brownies“ za 180 Kč. Speciální nabídka je dostupná od 1. do 31. března, denně od 17:00 do 21:30 hodin.