Porotci MasterChefa společně uvaří v Trezoru Špork exkluzivní šestichodové menu
Fichtner, Kalina, Raditsch. Tři velká jména české gastronomie v jednom exkluzivním večeru Marek & Friends. Pouze 19. dubna bude v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen v centru Prahy, dostupný jedinečný kulinářský zážitek. Někdejší kolegové porotci z 1. a 2. řady kuchařské show MasterChef se sejdou, aby uvařili výběrové šestichodové menu + amuse bouche. Pokrmy, které každý z nich připraví, hostům osobně odprezentují.
Marek Fichtner sbíral profesní zkušenosti po celém světě, do České republiky se vrátil po 12 letech, kdy přijal nabídku na post šéfkuchaře v nově otevřeném hotelu Kempinski v centru Prahy. Neméně úspěšné bylo Markovo působení v luxusním hotelu Augustine na Malé Straně. Po 10 letech v korporátních hotelových řetězcích se Marek rozhodl pro velkou změnu a přijal výzvu rozjet novou restauraci Červený Jelen v pražském Paláci Špork.
Mirek Kalina má za sebou stáže v Německu, Norsku a ve Francii. V Praze působil před otevřením svého podniku Kalina Cousine &Vins ve vyhlášených restauracích Bazar, Aqua, Kampapark či restauraci hotelu Hoffmeister. Ve vaření sází na jednoduchost vycházející z kvalitních surovin a precizního dochucení. Rád se vrací k tradiční české kuchyni, kterou obohacuje vlastními nápady. Je považován za odborníka na přípravu ryb a zvěřiny.
Marek Raditsch zahájil kuchařskou kariéru v roce 1992. Coby šéfkuchař prošel restauracemi Segafreso, Pravda nebo Barock, často jezdil do Švédska a Norska, poznal tamní michelinské restaurace (např. Era Ora nebo Bagatelle). V roce 2000 se postavil do čela tří restaurací Kampa Group. Marek má rád asijskou kuchyni a přípravu ryb nebo vnitřností. Je přesvědčený, že k dobrému jídlu nepotřebujete drahé suroviny, ale spíš nápad.
Pásmo Marek & Friends je to nejlepší, co Trezor potažmo Červený Jelen nabízí. Jde pouze o několik dní v roce, při kterých si s Markem Fichtnerem přímo v Jelenovi zavaří světoví kuchaři. V loňském roce to byl třeba třímichelinský Thomas Bühner nebo držitel michelinské hvězdy a bronzový medailista světového finále soutěže Bocuse d’Or Patrik Jaroš. Letos do Trezoru zavítal švédský šéfkuchař Sebastian Gibrand, vicemistr Bocuse d’Or z roku 2019.
Marek & Friends – Fichtner, Kalina, Raditsch exkluzivní menu
Amuse bouche
Krab královský, okurka, řeřicha potoční, ředkvička
Mušle sv. Jakuba, sójová máslová omáčka, bramborová kaše, černý lanýž
Vejce, smrže, chřest, brioška
Černá treska, miso, wasabi, hrášek, jarní cibulka, teriyaki omáčka
Telecí, pórek, karotka, mandle, albufera
Jahodová Valhrona, čokoláda, sorbet z Bergamotu, pistácie, olivový olej, bazalka
Cena speciálního menu Marek & Friends: Fichtner, Kalina, Raditsch je 2 800 Kč + vinné párování. Kapacita kulinářského Trezoru je pouze 40 míst – rezervace na tel. čísle: 778 485 021.