Pražská restaurace DEER představuje nové menu
Restaurace DEER je ukrytá v tajemné uličce v samém centru města. 300 metrů ze Staroměstského náměstí se nachází gastronomická oáza, která vyniká nad všemi v Praze. Restaurace DEER si zakládá na zvěřině, která souzní s interiérem samotné restaurace, ale nyní se profiluje ještě více do detailu.
Novým impulsem ve vyhlášené restauraci je nový šéfkuchař Lubomír Dolejš. Tento talentovaný muž už jako dítě byl velmi zcestovalý. Díky diplomatické práci obou rodičů žil v New Yorku a poté ve Vídni. Po návratu domů se rozhodl vystudovat kuchařinu. První prací, která ho velmi ovlivnila, byla v Restaurantu Šípek Bistrot, kde tehdy působil Miroslav Kalina. Právě on a hostující michelinský šéfkuchař pomohli Lubomírovi zcela pochopit krásu kuchařského umu. Poté následovaly pracovní zkušenosti ve zvučných podnicích jako U Malířů či v Obecním domě.
Nyní zakotvil v restauraci DEER a změnil celé menu k obrazu svému. Zvěřina má své místo v české i francouzské kuchyni. Lubomír Dolejš miluje právě tyto kulinářské styly, tedy zvěřina je stále signature a utváří profil celé restaurace. Menu doplňují moderní pokrmy s vlastnoručním rukopisem a nevšedním stylingem, který si Lubomír osvojil při mnohých cestách do zahraničí, jelikož právě cestování je jeho velkou vášní. Všechny položky od předkrmů po dezerty mají jedno společné, a to kvalitní a čerstvé suroviny.
Předkrmy nově například zdobí carpaccio z daňka. Mezi saláty mimo jiné stojí za zmínku salát s wakame a tuňákovým tataki. Polévky doplnila oblíbená staročeská kulajda. Sekci domácí těstoviny rozšířily třeba linguine s mořskými plody. Milovníci rýže ocení rizoto s prsem perličky a zvěřinové signature menu hrdě zdobí dušená kančí kýta na víně a šípkách. Kdo holduje mořské nabídce jistě jeho oko zaostří na grilovaném chapadlu z chobotnice.
Elegance na talíři s nevšedním gastronomickým zážitkem v restauraci DEER pod taktovkou Lubomíra Dolejše. Náboj světových rozměrů a kvality se hlásí o slovo.