Příběh Sage: Jak se stát králem kuchyně

Počet mužů, kteří jsou v domácnostech hlavními kuchaři, již nějakou dobu roste. Postupně se zbavili představy, že vaření je ženská práce, a definovali si ho po svém. Jak zbourat stereotyp a stát se králem vlastní kuchyně?

Touha vařit nebývá drtivé většině mužů vlastní. Je to časově náročné a po dlouhém pracovním dni je jen málokdo, především s vidinou posezení na gauči, ochoten věnovat vaření jídla čas a úsilí navíc. Mnoho mužů má často dojem, že vaření je příliš „ženské“, a proto se mu vyhýbají – i přesto kulinářský svět nabízí disciplíny, ve kterých právě muži excelují.

Pro milovníky dobrého masa 

Vůně jemného kouře a „přismahnutého“ masa ve vzduchu za teplého letního večera je jedním z nejčistších požitků sezóny. Vedle hraní videoher nebo sledování sportovních zápasů se ovládání grilovacích kleští stalo téměř mužskou výsadou. Na kvalitní grilovačku přitom nepotřebujete velkou zahradu ani dvě kila uhlí.

Kontaktní elektrický gril Sage BGR840, určen primárně milovníkům masa, nabízí 5 pět druhů nastavení právě podle toho, jaký druh masa připravujete – hovězí, vepřové, kuřecí, jehněčí, nebo ryby. Na rozdíl od venkovních grilů na uhlí nebo plyn, kde udržovaní ideální teploty není snadné, u elektrického grilu s teplotní sondou se o vše postará gril sám. Pokud nejste fanoušky úklidu, potěší i zpráva, že grilovací desky lze jednoduše vyjmout a strčit do myčky.

Kuchyňská udírna 

Říká se, že umění tkví v detailech, které často nevidíme a mnohdy je považujeme za samozřejmost. Stejně tak není žádným tajemstvím, že muži v kuchyni bodují právě smyslem pro detail, který už proslavil nejednoho světového šéfkuchaře. Pokud si netroufáte improvizovat s ingrediencemi a kořením, máme pro vás jednoduchý tip, který bez rizika povýší domácí vaření na kulinářský zážitek.  Udící pistole Sage BSM600 dodá  vašim pokrmům i drinkům jemné aroma přírodního kouře. Můžete ji použít samostatně, před nebo po vaření. Stačí naplnit pistoli dřevěnými štěpky z jabloně nebo ořechu, vložit „kouřovod“ do zakryté nádoby (aby kouř neutekl) a počkat pár minut. Udit v dnešní době můžete vedle masa, sýrů a zeleniny klidně i dezerty. Jak ústní lidová slovesnost praví: „Kde je kouř, tam je chuť.“

Neapol na talíři 

Jedním z nejvíce opěvovaných a univerzálních pokrmů, který neurazí téměř žádného strávníka, je bez jediné pochyby pizza. Pionýr rozvozové gastronomie s sebou ale nese pověst pokrmu, který si jen tak někdo doma neudělá. Jestli něčím něžné pohlaví v kuchyni překvapíte, zaručeně to bude přípravou domácí Margarity s čerstvou bazalkou. Neotřelý um kvalitního „pizzařství“ tkví nejen v přípravě nadýchaného těsta, ale i vybavení, které vaše kuchyně nabízí.

Domácí pizza pec Sage SPZ820 upeče pizzu při 400 °C teplotě už za dvě minuty  a v mžiku tak přenese vaši romantickou večeři z domu přímo do srdce Itálie. Pokud nejste fanoušky klasické neapolské verze, chytrý systém pece umožní přizpůsobit podmínky i pro New Yorský styl či „deep-dish“ z Chicaga. Systém Element IQ zároveň řídí výkon topných těles a upravuje jejich výkon právě tak, aby pizza nebyla ani spálená, ani syrová uprostřed okrajů.

You may also like...