Prostřeno!: Další premiérová dávka emocí, taktiky i receptů z Moravskoslezského kraje
Prostřeno bude tentokrát v Moravskoslezském kraji, kde se o titul nejlepšího hostitele a výhru 60 tisíc utkají čtyři muži a jediná žena. Jako první se k plotně postaví René. Svérázný hostitel hosty nepozve k sobě domů, tedy na chatu, kterou obývá, ale ke své dceři. Ta ho ostatně i do našeho pořadu přihlásila. A změna prostředí je určitě dobrá volba, protože na skromně zařízené chatě by se hostům asi nelíbilo. René dokáže využít výhod půjčeného hřiště a hosty překvapí chutným menu. Podává okouna v pivním těstíčku, houbovou polévku, králíka na šalvěji s fazolovými lusky, šťouchané brambory a čokoládovou pěnu. Bude hostům vadit, že se nepodívají k Renému domů? A co řeknou na jeho svérázné způsoby? René je člověk, který má život vepsaný ve tváři. Ale hodně si věří a celkem se mu bude dařit. A pokud už se nějaké chybky najdou, René svým sebevědomím a nadšením hosty doslova přesvědčí. Budou kritizovat, nebo odejdou s pocitem, že René je dobrý kuchař?
Úterní večer bude patřit Michalovi. Ten pracuje jako řidič autobusu a jeho práce ho baví. Je nezadaný a žije se dvěma spolubydlícími. Těm ostatně Michal často vaří a na jejich popud se také do pořadu přihlásil. Michal sází na menu, které velmi dobře zná a jemu moc chutná: lososový tatarák, masový vývar, steak z hovězí svíčkové třikrát jinak a opékaný brambor a smetanové překvapení. Na papíře menu vypadá lákavě. Jenomže ne všechno se povede a ukáže se, že hosté čekají trochu víc. A tak přijde vystřízlivění a lehké zklamání. Jak se s ním hostitel popere?
Středeční hostitelka Andrea je v domácnosti a stará se o syna, který je nemocný a potřebuje její péči. Syn Andreu do pořadu také přihlásil, protože si myslí, že maminka je dobrá kuchařka. Andrea má intoleranci laktózy – nemůže mléko a mléčné výrobky, a tak chystá menu bez laktózy, čímž potěší pátečního Jakuba, který má stejný problém. Andrea sází na plněná vejce trochu jinak s křupavou houstičkou, krémovou cibulovou polévku, vepřovou panenku v pepřové omáčce, královské brambory a ovocné košíčky. Jak se jediné ženě bude dařit v kuchyni? A bude hrát se všemi zbraněmi? Tedy i s těmi ženskými? Každopádně překvapí obalovaným vajíčkem a všichni budou zvědaví na to, jak se povede panenka. A syn, který za to všechno může, ten to bude sledovat zpovzdálí a během šmejdění s pány na návštěvě promluví.
Čtvrteční hostitel se jmenuje Vojtěch a je to pracující student. V budoucnu by se rád živil jako zahradní architekt. Umělecké cítění je znát i v kuchyni, kde se Vojta umí otáčet. A jaké bude Vojtovo menu? Bude to variace tortill, poctivá bramboračka s beskydskými hříbky, provoněná majoránkou a česnekem, dále zapečené lasagne s rajčatovou omáčkou, mletým masem a bešamelem a na konec ořechový řez s lahodným krémem zdobený sekanými ořechy a čokoládou. Pro Vojtu je design důležitý a bude to vidět i na talíři. Vojta svá jídla umí hezky načančat, ale bude je umět i dochutit? Vojtovi ujede ruka s cukrem a přesladí lasagne. A něco zase nedochutí vůbec. Bude toho dost, co se bude kritizovat. Jak Vojta kritiku unese?
V pátek se k plotně postaví energetický poradce Jakub. Bude si umět poradit i v kuchyni? Jakub má intoleranci laktózy, a tak pochopitelně chystá menu bez ní. Bude podávat: Kubovy placičky a pikantní směs s kuřecími játry, falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné, steak z tuňáka, batátovo-bramborové pyré a grilovanou zeleninu a jako dezert bude domácí vanilková zmrzlina s rozvarem. Jakub se sice velmi snaží, ale ne všechno se mu podaří. Co má být teplé, bude studené. Třeba játra. Bude to jediná chyba večera? Nebo se jich najde víc? A bude kritika oprávněná, nebo na všechny už padá nervozita pátečního večera? A kdo nakonec vyhraje?