Radek Pálka: Šéfkuchařův deník – Příběh chutí celého světa
Šéfkuchařův deník, kniha skvělého kuchaře Radka Pálky, je příběhem kluka z malého města, který to dotáhl na gastronomický olymp. Chutěmi a vůněmi prosycené řádky nás provedou kuchyněmi naší planety. Dají nahlédnout pod pokličku těch nejvybranějších specialit a také do života lidu kuchařského a neopakovatelné atmosféry v srdci každého dobrého gastronomického podniku – hotelové kuchyni. Abyste v ní obstáli, musíte být od rány.
Kuchařská mluva je proto originální podobou jazyka, nepříliš poetickou (na takové věci není čas), zato má propracovanou výstižnost vyjádřenou minimem slov…
Šéfkuchařův deník není kuchařkou, spíše vyprávěním, jak se vařilo nejen Václavu Havlovi, princi Charlesovi nebo Karlu Gottovi a co to všechno v zákulisí obnášelo… Milovníci originálních receptů si přesto přijdou na své. Radek Pálka se s námi v průběhu celé knihy postupně podělí o dvanáct špičkových gastronomických kreací, počínaje lahůdkou jeho dětství – Plackami s masem podle jeho mamky – až po pravé Italské Ossobuco nebo Francouzskou cibulačku.
Deník je k zakoupení v knihkupectvích a na webu www.sefkucharuvdenik.cz/kniha
Foto: archív Radka Pálky