Restaurace DEER zařadila do menu vytříbené saláty
Lehký oběd v horkém počasí je nutností. V centru Prahy existuje místo, kde jsou v nabídce neobyčejné saláty, navíc podávané v příjemném a vzdušném prostředí. Jedná se o restauraci Deer, která se ve svém báječném menu zaměřuje v jedné sekci na saláty. To není nic zvláštního, ale výběr je opravdu vytříbený.
Nesmí chybět světově nejoblíbenější salát, a to Ceasar, kterému dominuje kuřecí maso, ančovičkový dresink, parmazán a krutony. Pro milovníky italské kuchyně je připravena Mozzarella di Bufala s cherry rajčaty, kečupem z pečených paprik a rajčat, bazalkou a balzamikem. Zvláštní pozornost si zaslouží salát s lososem gravlax, který díky fenyklu, zázvorovému dresinku, okurce a koprovému oleji dělá z obyčejného salátu osvěžující a lehce pikantní zážitek. Ti, co vyhledávají masové pokrmy se nemusí bát sáhnout po osvěžujícím salátu. V menu je totiž také salát s roastbeefem z hovězího pupku, variací salátů, nakládané ředkvičky a pastyňáku. Asijská fusion kuchyně má zde také svého zástupce, je jím salát s řasou wakame, kterému vévodí tataki z tuňáka v sezamové krustě s tofu a teriyaki gelem.
Klidná oáza uprostřed rušného města. Jen pár kroků od Staroměstského náměstí. I v létě se dá kvalitně a lehce stravovat v samém centru. Stačí najít jen ten správný směr.