Restaurace hotelu The Mozart Prague má nového šéfkuchaře a podzimní menu

Pražská gastronomická scéna je díky nově otevřené restauraci hotelu The Mozart Prague opět o něco pestřejší. Jídla z kuchyně šéfkuchaře Marka Kouckého zaujmou originalitou chutí, estetikou servírovaných jídel a především kvalitou lokálních i exotických surovin – to vše v samotném centru Prahy. 

Zatímco kavárny a bistra rostou v Praze jako houby po dešti, příjemné restaurace s nabídkou chutného jídla stagnují, nebo dokonce zavírají. Obzvláště v samotném centru města je čím dál těžší najít místo, které by splnilo ty nejnáročnější požadavky na chuť, originalitu a příjemné prostředí bez davů procházejících kolem stolu. Teď už hledat nemusíte – všechno, po čem vy i vaše chuťové pohárky touží, nabízí restaurace hotelu The Mozart Prague. Její kuchyni vede zkušený šéfkuchař Marek Koucký, který během uplynulých patnácti let sbíral zkušenosti v Londýně, Mexico City i v luxusních rezortech na Maledivách. To se samozřejmě podepsalo i na jeho originálním stylu vaření. 

Pro podzimní sezónu vytvořil Marek nové menu, které potěší jak milovníky klasiky (telecí řízek s brambory grenaille), mořských plodů (chobotnice, vepřový bůček, uzená brambora) a lehkých jídel (kuřecí prso, bylinkové noky), tak i vegetariány (dýňové ravioly, krém z mascarpone, brokolice).


Krom výše zmíněných hlavních jídel si v restauraci můžete pochutnat i na celé řadě předkrmů a dezertů, které uspokojí malý i velký hlad. Třeba během chladnějších podzimních dnů vás zaručeně zahřeje chutná polévka z topinamburu s pečenými kaštany. Mezi předkrmy dále najdete hovězí tataráček, uzeného lososa s avokádovou pěnou, nebo sýr halloumi smažený v panko strouhance. Dezertům pak dominuje čokoládová pěna s jogurtovou zmrzlinou nebo ananasové carpaccio s citrónovým parfait.

Asi nejlepším způsobem, jak si co nejvíc užít kuchařské umění Marka Kouckého, jsou nedělní brunche. Ty začnou v hotelu pravidelně probíhat od 9. října (vždy od 12 do 16. hodin) a hosté si během nich budou moci pochutnat na čtyřech předkrmech, čtyřech hlavních chodech a třech dezertech. Navození nedělní pohody pro všechny členy rodiny je pro restauraci zásadní, a proto během brunche nabídne hostům i možnost využít dětský koutek s chůvou. Samozřejmostí je živá hudba.

Místa je možné rezervovat na telefonním čísle +420 771 275 111 nebo emailu: Andrea.Loi@themozart.com

Marek Koucký se narodil v Česku, kde vystudoval střední gastronomickou školu. Jeho první zahraniční cesta vedla do Velké Británie, kde sbíral cenné zkušenosti na různých pozicích v několika 5hvězdičkových hotelích včetně InterContinental London Park Lane, The May Fair Hotel a One Aldwych. Právě na těchto místech vařil světoznámým hvězdám, mezi kterými nechyběli 50 Cent, Mel Gibson, Paris Hilton, Melanie B, nebo Diego Maradona. Byl to právě hotel InterContinental, který ho poslal na stáž do Mexico City, kde pod vedením šéfkuchařky a celebrity Marthy Ortiz vařil v restauraci Dulce Patria (jedna z 50 nejlepších restaurací Latinské Ameriky 2016).

Po návratu do Londýna se podílel na otevření přední mexické restaurace Ella Canta, kde Marek pracoval jako jeden z vedoucích kuchařů a která získala 3. místo v žebříčku nejlepších nových restaurací v Londýně v roce 2017. Další část kariéry prožil Marek na Maledivách, ve fine diningové restauraci Fashala, která je součástí pětihvězdičkového hotelu Shangri-La Villingili Resort & Spa. Bylo to právě zde, kde několik let zdokonaloval svůj vlastní unikátní rukopis založený na moderních i exotických technikách. Po více než 15 letech praxe se pak rozhodl vrátit do Česka, kde jako Project Executive Chef znovu otevřel zrekonstruovaný Hotel Carlo IV. Dnes můžete jeho gastronomické dovednosti vyzkoušet v restauraci hotelu The Mozart Prague.

You may also like...