Rybí menu z halibuta představí holešovická PRU58
3.5.2022 18:30 se uskuteční v pražské holešovické restauraci PRU58 velkolepá akce, které bude vévodit halibut, a ne tak ledajaký. Divoká ryba chycená na udici v severském moři v 50 m hloubce bude mít cca 30 kg. S přicházejícím jarem připraví tým v čele se Štěpánem Návratem do zelena laděné menu.
Čtyřchodové menu za 1111 Kč v sobě ukrývá Céviche and Greens /marinovaný halibut, fazole, chřest, edamame, shiso, ponzu/, Halibut and Cucumber /tatarák, hadovka, togarashi, tanuki, kaviár, cassava chips/, Hirame Roll /aburi halibut, tempura, kewpie, chřest, sakura/ a Pla Rad Prik /křupavý filet, zázvor, chilli, citrónová tráva, karamel, koriandr/. Nechybí ani amuse bouche /rýžový krekr, wasabi, hrášek, halibut/ a Hirame Nigiri /sushi rýže, halibut, teriyaki/. Vinné párování zajistí sommeliér Martin Mlýnek a 4 speciálně vybrané skleničky vína bude moci každý okusit za 555 Kč. Pokud by někdo měl ještě hlad, bude k dispozici Charcoal Banana Leaf /variace hrášku, filet v listu, popel, tarhoňa/ za 250 Kč na osobu.
![](https://www.vecerni-praha.cz/wp-content/uploads/2022/04/pru-halibut_22.jpg)
![](https://www.vecerni-praha.cz/wp-content/uploads/2022/04/pru-halibut_23.jpg)
![](https://www.vecerni-praha.cz/wp-content/uploads/2022/04/pru-halibut_24.jpg)
Večerem provede mistr na ryby pan šupina Vlastmil Kolda. Je opravdu na co se těšit. Nutná rezervace předem na telefonním čísle 606 980 612 či na mailu cafebuddha.online@gmail.com.