S Mattoni Sucháčem si užijete i nealko únor
První měsíce nového roku se pro mnohé nesou ve znamení omezení alkoholu. Ať už se ale jedná o předsevzetí, celosvětově oblíbený měsíc bez alkoholu nebo třeba půst před Velikonocemi, užít si večer bez něčeho „ostřejšího“ nemusí být tak jednoduché, jak se zdá. Tomu je teď konec. Mattoni ve spolupráci s Vítězslavem Cirokem, šéfem vyhlášeného karlovarského Becher’s Baru, připravila Mattoni Sucháč – zdravý nealkoholický koktejl plný minerálů, který vám dokáže, že i nealko může být zábavné.
Mattoni dlouhodobě propaguje zdravý životní styl, ať už jde o pohyb nebo správný pitný režim. Jsou ale situace, kdy si člověk s neochucenou minerálkou prostě nevystačí. Proto se rozhodla spojit síly se skvělým barmanem Víťou Cirokem a vytvořit zajímavou a chutnou alternativu k alkoholickým drinkům.
Koktejl Mattoni Sucháč je mostem mezi zimní a jarní sezonou – obdobím útlumu a probouzení. Kombinuje v sobě na první pohled obyčejné suroviny, které však mají pozitivní vliv na lidský organismus. Protože je jeho složení bohaté na minerální látky a antioxidanty, má posilující účinky na imunitu. Zároveň je však i hravý a plný neotřelých chutí. A díky tomu, že je snadný na přípravu a všechny ingredience seženete v běžném supermarketu, si ho hravě namícháte i doma. Od února ho navíc můžete ochutnat i přímo v karlovarském Becher’s Baru.
Recept na koktejl Mattoni Sucháč:
Ingredience na jednu porci:
- Mattoni perlivá 70 ml
- Bezinkový sirup 15 ml
- Šťáva ze zeleného jablka 40 ml
- Šťáva z limetky 10 ml
- Šťáva z řapíkatého celeru 10 ml
Ozdoba: Plátky zeleného jablka a jedlé květy
Postup přípravy:
- Do sklenice si připravte led.
- Všechny suroviny kromě Mattoni nalijte do shakeru s ledem a pečlivě protřepejte. “Jestliže nemáte shaker, můžete použít třeba zavařovací sklenici,” radí Víťa Cirok.
- Směs ze shakeru přes sítko přelijte do sklenice s ledem, dolijte Mattoni perlivou a promíchejte lžící.
- Ozdobte plátkem jablka a jedlým květem, a můžete podávat!
Tip pro domácí přípravu:
Pokud doma nemáte odšťavňovač, můžete zelená jablka i řapíkatý celer rozmixovat, nebo nakrájet na malé kousky a ve větší sklenici nebo míse podrtit paličkou, až pustí šťávu. Následně přeceďte a můžete přidávat do koktejlu.
Vítězslav Cirok pochází z Ostravy a předtím, než se vydal na dráhu barmanství, vystudoval elektrotechniku. V oboru se pohybuje již 18 let a postupně se stal jedním z nejlepších barmanů v ČR. Mezi jeho úspěchy patří třetí místo na světovém finále prestižní barmanské soutěže Diageo Reserve World Class v Sydney 2022. V témže roce obsadil druhé místo na Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink. Od roku 2021 působí jako Bar & Beverage Manager v Becher’s Baru karlovarského Grandhotelu Pupp.