SOOT bar představuje nové zimní menu, nabídne i italské Bombardino

Zima je za dveřmi a všichni milovníci Vánoc se již těší na sklenku svařeného vína! V letošní speciální nabídce zazáří dvě chutné varianty tohoto oblíbeného zimního nápoje z odrůdy Modrý Portugal. Vedle této neopomenutelné klasiky je nově na menu i italské Bombardino! V zimním menu je však i spousta nových nápojů, které mohou návštěvníky během chladných dnů příjemně zahřát. „Nabídka SOOT baru je plná nápojů, které rozšíří zákazníkovu paletu chutí, včetně alkoholických i nealkoholických, teplých i

Bombardino

studených variant. Rádi bychom hosty povzbudili, aby tuto zimu zažili i okusili něco nového a zajímavého,“ říká kreativní duše SOOT baru Alexandros Gavrilidis. Bar se nachází v Manifesto Marketu Anděl, kde lze ochutnat nová zimní menu ze 14 restaurací a zároveň si vychutnat atmosféru doplněnou sezónními atrakcemi: stylovým kolotočem a černým klavírem. Nově spolupracuje také s programem Prague Visitor Pass, jehož držitelé mohou využít jeden koktejl zdarma.

Stoupající trend nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů

Zájem o nízkoalkoholické, nebo dokonce nealkoholické nápoje, zaznamenal v poslední době obrovský nárůst popularity. SOOT bar od svého vzniku vždy věděl, že dobré koktejlové menu by mělo nabízet bohatý výběr obou variant pro ty, kteří dávají přednost zdravějšímu životnímu stylu. Potvrzuje to také průzkum, který provedla IWSR na pěti kontinentech. Dle něj vzrostla hodnota trhu s nealkoholickými nápoji a s nápoji s nízkým obsahem alkoholu ze 7,8 miliardy dolarů v roce 2018 na téměř 10 miliard dolarů v roce 2022. Z výzkumu rovněž vyplývá, že tento spotřebitelský trend bude v příštích letech exponenciálně růst.

V reakci na tento fakt a v souladu s ročním obdobím navrhl SOOT menu, z něhož si vybere každý, ať už alkoholické či nealko, teplé či studené nápoje. Jedním z nových nealkoholických nápojů bohatých na vitamín C, je šípkový čaj z místních zdrojů, ibišku a kořeněné vody. Další horkou novinkou je mocktail Mulberry Silk s nealkoholickým ginem, jablečným shrubem, kořeněnou vodou a mandlovým sirupem.

Termínem mocktail se v mixologii označují nápoje vytvořené jako koktejly ale bez alkoholových ingrediencí. Pro ty, kteří mají rádi nealkoholické nápoje, tak zařadil SOOT mocktaily obsahující například gin bez alkoholu, který vyniká chutí lihoviny, aniž by měl v sobě alkohol. Pro milovníky koktejlů připravil SOOT také alkoholickou verzi Mulberry Silk.

Studené nealkoholické varianty zastupuje hrušková limonáda, připravená z hruškového šerbetu a perlivé vody, a Spiced Kombucha, připravená z kombuchy (fermentovaného čaje) v kombinaci s kardamomem a cordialem z granátového jablka pro zvýraznění chuti.


Někdo to rád silnější

SOOT bar představuje koktejl pojmenovaný po řecké bohyni Země Gaie. Koktejl Gaia Ma je nápoj na bázi ginu se zázvorovou limonádou, marakujovým oleo-saccharem a pěnou z aquafaby, který je nebeskou kombinací chutí a textur.

Milovníci mexické kuchyně ocení novou řadu kouřových a kořeněných koktejlů. Všemi oblíbená Paloma má nové obměny: Sage Paloma je sladkokyselý nápoj na bázi tequily s grapefruitovou sodou, trochou himalájské soli a šalvějovým cordialem a Smoky Paloma je povýšena o tolik oblíbený destilát mezcal.

Vzhledem k tomu, že popularita Dirty Martini se vrací, přišel SOOT s vlastním charakteristickým twistem pro ty, kteří to mají rádi ostřejší. Mango habanero gin v kombinaci se suchým vermutem a solankou uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Obměnou italské zimní klasiky je shooter Bombardino z rumu, likéru bombardino a sušenkového krému, který návštěvníky přenese do zasněžených a sluncem políbených Alp.

Pro hosty, kteří hledají něco, co by je zahřálo, je ideálním nápojem Island. Tento shooter vyrobený z vodky, ginu, rumu, slivovice a bílého čajového cordiálu bude působit jako tolik potřebná hřejivá deka pro chladnější dny.

Soot bar v Manifestu Anděl je otevřen každý den od 11 do 22 hodin.

You may also like...