Speciál Prostřeno!: Když se k plotnám i ohňům postaví foodblogeři

Další díl Prostřeno! bude stát za to. Bude totiž speciální. Foodbloggeři a ti, kdo se snaží o to, abychom jedli lépe, předvedou, jestli umí jen skvěle foodstyling, nebo jídlo opravdu vymazlit k dokonalosti tak, že se hosté budou olizovat. Vařit se budou samá exkluzivní menu a soutěžící se už nemohou dočkat, až ochutnají dobroty od svých profesních konkurentů. Komu se zadaří do celého svého večera zapracovat také úkol týdne, kterým jsou pasírovaná rajčata? Objeví se úkol týdne na stole každý den, nebo to někdo vzdá? Zkrátka – všichni soutěžící předvedou, kdo zvládne neočekávané situace, a kdo si jede podle svých pravidel a úkolem se rozhodit nenechá. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Manželská dvojice Jiří a Mariana Kučovi (34) milují společné vaření. Provozují blog Kitchen story a e-shop Manželé v kuchyni. Jiří je veselý člověk s pozitivním přístupem k životu. Když se do něčeho pustí, tak to chce mít co nejdřív hotové. Moc si užívá společné chvíle se synem, protože člověk očima dítěte na svět kouká jiným pohledem. A mají zajímavou historku z vaření? Jiří se v začátcích vaření vždy držel receptu. Jednou vařil kulajdu a v receptu bylo uvedeno velké množství kopru. Na čtyři porce asi 250 gramů. Naštěstí ho Marika zastavila, že to přece nedává smysl a aby používal při vaření i selský rozum. Chvíli se přeli a Jiří si stál za svým. Z této zkušenosti si vzal ponaučení a při tvoření receptů uvádí vždy poměry a gramáž tak, aby si jejich fanoušci mohli uvařit jídlo přesně takové, jak má být, a nemuseli u toho přemýšlet, co tím chtěl básník/kuchař říct. Co koho překvapí, zjistíte už v pondělí.

Úterý: Veronika Šmehlíková (36) pracuje jako moderátorka, vydala kuchařku, natáčí pořad pro internetovou TV. A nejsilnější zážitek z kuchyně? Když byla v pátém měsíci těhotenství, tak si uřízla během natáčení kus ukazováčku na levé ruce. Bylo to šílené a někde z toho má asi i záznam. Kus prstu vzali s sebou do nemocnice na Bulovku a tam jí ho přišili zpátky. Naštěstí se chytil, takže může krájet vesele dál a kouká do kamery J. Člověk se někdy podle Veroniky nedokáže ponaučit. Ale vy už v úterý uvidíte, jestli jí se to přece jen nakonec podařilo. Dojde na komplikace, nebo vše půjde hladce?

Středa: Martin Škoda (27) vydal v sedmnácti letech knihu Škoda nevařit. Snaží se propagovat lokální kuchyni, české recepty, tradiční i moderní variace, ale s tím, že máme u nás spoustu skvělých receptů a jídel, na která máme být náležitě pyšní. Na jakou historku z vaření vzpomíná on? Jednou připravoval na akci asi pro 500 lidí steaky na grilu a vypadl proud. V tu chvíli pro něj bylo světlo velmi důležité, aby na maso na grilu viděl, ale bez proudu to nešlo. Nakonec si přitáhl ke grilu motorku, která svítila. Masa se povedla a hosté byli nadšení. Budou nakonec stejně nadšení i jeho spolustolovníci? To zjistíte už ve středu.

Čtvrtek: Kateřina Bednářová (47) miluje pečení. Je to pro ni svého druhu magie. Vařená jídla se většinou dají doladit nebo dochutit během procesu přípravy, ale u pečení se musí vše připravit a vychytat recept i grif, jinak to nefunguje. A jaký silný zážitek má v hlavě uschovaný? Ráda zapojuje do vaření děti a společně vaří odmala. Na akce Zažít město jinak, které pořádali její kamarádi ve spřátelené ulici, mívaly děti stánek a v něm prodávaly vlastnoručně vyrobené dobroty. Bylo krásné pozorovat, jak jako malé jen trošku pomáhaly a sem tam něco vykrojily a postupem času každý rok přebíraly nové kompetence, až nakonec přidávaly i nápady na to, co by chtěly vyrobit a prodávat. Už ve čtvrtek zjistíte, jak ji tento zážitek obohatil a co díky němu vnese do svého menu!

Pátek: Marek Pavala (34) si šlape vlastní cestičku k vysněnému cíli. Nevěří na nastavené konvence a pravidla jiných lidí. Každý má v životě šanci ukázat, co v nás je, a společnost se nám většinou už na začátku snaží jen přištípnout křídla. A co se může v kuchyni přihodit, ví moc dobře. Vypočítává své zážitky: z dětství uříznuté prsty, sekera v noze nebo vypíchnuté oko. Z těch hezkých jsou vzpomínky na vaření pro nejslavnější hollywoodské herce a hrdiny z filmů. Sledujte už v pátek, jak toto dopadne, jestli třeba Marek sbírku svých zranění neobohatí.

Pátek: Marek Pavala (34) si šlape vlastní cestičku k vysněnému cíli. Nevěří na nastavené konvence a pravidla jiných lidí. Každý má v životě šanci ukázat, co v nás je, a společnost se nám většinou už na začátku snaží jen přištípnout křídla. A co se může v kuchyni přihodit, ví moc dobře. Vypočítává své zážitky: z dětství uříznuté prsty, sekera v noze nebo vypíchnuté oko. Z těch hezkých jsou vzpomínky na vaření pro nejslavnější hollywoodské herce a hrdiny z filmů. Sledujte už v pátek, jak toto dopadne, jestli třeba Marek sbírku svých zranění neobohatí.

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Foto: FTV Prima

You may also like...