Teď nebo nikdy. Ochutnejte poslední večeři z Titanicu a zažijte osudovou hru

Zážitek stvořený pro labužníky. V pražské restauraci Triton, umístěné v působivé krápníkové jeskyni skryté pod Václavským náměstím, se podává moderní podoba poslední večeře na Titanicu. A nejen to, na hosty čeká také „osudová“ hra.

Hosté při příchodu obdrží palubní lístek některého z cestujících první třídy Titanicu, aby se na konci hodování dozvěděli, zda patřili k těm šťastným, tedy přeživším. V tom případě jim na talíři s legendárním Waldorfovým pudinkem září šťastná hvězda, v druhém případě talíř zdobí zlatá čokoládová mince pro převozníka na cestu do podsvětí. Až v té chvíli si hosté mohou přečíst příběh cestujícího, do něhož se při večeři převtělili. Naštěstí ve všech případech je čeká klidný odchod domů, bez ledové koupele v Atlantiku.

Vedle dojemného příběhu boduje ovšem i samotné menu, které vytvořil šéfkuchař restaurace Triton Tomáš Kohút. „Všechna jídla a chutě jsem upravil tak, jak bych si já představil večeři v první třídě na Titanicu v roce 2024,“ vysvětluje šéfkuchař svou filozofii. Není tedy divu, že šéf Tritonu bourá zažitá pravidla a překvapuje každým soustem. Za příklad poslouží voňavý vývar „Consommé Olga“ připravený podle vietnamské inspirace s ananasem, citronovou trávou a zázvorem.


Nejlépe hodnocený je ovšem jehněčí hřbet s mátovou omáčkou, který se rychle propracoval do pozice nejprodávanějšího pokrmu restaurace. Křehké a šťavnaté jehněčí maso nabízí jedinečný zážitek, ostatně sám šéfkuchař tvrdí, že kombinace s mátovou omáčkou je tak působivá, že byste se i na potápějícím Titanicu spokojeně usmívali. A to je hodně odvážné tvrzení.

Překvapí rovněž již zmíněný dezert, připravený z černého jablka, jež vzniká pomalým vařením jablka Granny Smith při teplotě 60 °C po dobu 60 dnů. Z části fermentovaných jablek se navíc připravuje černá zmrzlina, jež pro svou chuť i podobu nemá v Praze obdoby. Přitom vznikla vlastně nedopatřením, neboť jeden pytlík s fermentovanými jablky spadl při přípravě na zem, do dezertu už jablka nešlo použít, a tak z nich zkusil cukrář udělat zmrzlinu. A byla to trefa do černého.

You may also like...