Tip z restaurace Červený Jelen: Velikonoční menu Marka Fichtnera v Bance
Velikonoce provázejí tradiční pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte-li jedno či druhé, vyplatí se spolehnout na zkušené profesionály. Namísto zdlouhavého chystání kopřivové nádivky či šťavnaté pečínky se od 6. do 12. dubna můžete vydat do oblíbené restaurace Červený Jelen v centru Prahy na tematické velikonoční menu. Speciality připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se budou podávat v Bance – kubisticko-modernistickém prostoru bývalé Anglo-rakouské banky.
A co by to bylo za Velikonoce bez pleteného máslového mazance s mandlemi či mramorového beránka s polevou z kvalitní 70% čokolády? V Červeném Jelenovi je s láskou peče zkušená cukrářka Klára Řezníčková. Stačí jen včas objednat na www.spork.cz a následně vyzvednout: každý den mezi od 15 a 18 hodinou. Na stejné adrese bude možné objednat také dvě verze velikonočního vaječňáku z těch nejkvalitnějších surovin. Verzi Classic se smetanou, žloutky, pravou madagaskarskou vanilkou a prádelským rumem nebo verzi Premium, která obsahuje dominikánský rum Cristobal Pinta.
Velikonoční nabídka v Červeném Jelenovi
- Telecí svíčková v bylinkové krustě s Madeira omáčkou | jarní mrkvičky s javorovým sirupem | bramborové pyré s medvědím česnekem
- Jehněčí kolínko s omáčkou z červeného vína | jarní mrkvičky s javorovým sirupem | kopřivová nádivka
- Králičí hřbet v Iberijském špeku s omáčkou z Périgordského lanýže | hráškové suflé | špenátové listy
- Jablečný dortík | mrkvový piškot | jablka Granny Smith | jahodové želé s bazalkou
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem.