Trezor Špork opanovalo léto a sezónní menu plné chutí

Do apartních gočárovských prostor bývalého bankovního trezoru v suterénu pražské restaurace Červený Jelen vstoupilo léto, přesněji řečeno letní menu, podruhé v historii sezónních Trezorových menu šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Inspirováno je sezónními surovinami, nechybí na něm třeba pstruh s rybím karamelem, maďarská foie gras s třešněmi a hořkou čokoládou a další vybrané delikatesy. Letní  menu je k dispozici každý týden od úterý do pátku od 18 do 22 hodin až do konce září, kdy jej nahradí menu podzimní. Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.

„V Trezoru Špork vaříme hlavně to, co nás baví a pokud je to jen trochu možné, využíváme lokální suroviny. V letním menu narazíte například na české hříbky, hovězí steaky black angus z Vysočiny a přeštické vepřové z farmy z Mladotic,“ říká šéfkuchař Marek Fichtner. 

Předkrmy

Heirloom rajčata s bazalkovým sorbetem, panna cottou z Burraty a Champagne dresinkem * Maďarská foie gras, variace z třešní, hořkou čokoládou a brioškou * Hříbek s jehličím, špenátem, žitným chlebem a želírovaným consommé *Konfitovaný losos s ratatouille, cuketou a cream cheese * Přeštický vepř se stařenou Goudou, bramborovou pěnou a okurkou


Hlavní chody

Pstruh z Moravského krasu se smetanovým hráškem, slaninou a rybím karamelem * Olivové kuře s omáčkou na paprice a knedlíkem plněným stehnem * Celá kachna stařená na seně s ricottovými noky, červeným zelím a pomerančovou omáčkou * Hovězí Sirloin z české farmy s brazírovaným jazykem, hříbky na smetaně a kroketou * Variace z barevného květáku s omáčkou z oříškového másla a kari rozinkami

Sýry a dezerty

Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí, rajčatová marmeláda, semínkové krekry, ořechy * Máslové buchtičky s vanilkovým krémem, malinami, ostružinami, borůvkami a zmrzlinou z buchtiček

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

You may also like...