Tu nejlepší zmrzlinu si můžete vyrobit i doma

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

The Smart Scoop je první výrobník zmrzliny, který automaticky rozpozná hustotu připravovaného mraženého dezertu podle zvoleného nastavení a bude jej uchovávat v chladu až do podávání po dobu až tří hodin. Má dvanáct programů, u nichž spolehlivě rozezná strukturu suroviny. To je velice důležité, protože správná zmrzlina musí být nadýchaná a bez krystalků ledu. Výrobník si poradí také se sorbetem, mraženým jogurtem nebo gelatem – krémovou zmrzlinu italského typu, která na rozdíl od americké obsahuje minimum vzduchu.

Na rozdíl od běžných domácích výrobníků je The Smart Scoop vybaven i kompresorem. To znamená, že před použitím jde přístroj vychladit až na -30 °C a odpadnou tak zdlouhavé přípravné práce jako namrazování nádoby či přidávání ledu a konečné zamrazení v lednici. Sage BCI600 vše zvládne sám. Ovládání pomocí LCD displeje je elektronické a jednoduché a průhledné víko umožňuje kontrolu přípravy. Víkem je také možné během přípravy mražené lahůdky přidávat další ingredience podle chuti, jako třeba oříšky či sekanou čokoládu. Nádoba má objem 1 litr. Doporučená cena Sage BCI600 je 8 990,- Kč. Výrobce na produkt poskytuje prodlouženou záruku 3 roky.

 Tip Sage: Sezamová zmrzlina

Receptů na vynikající zmrzlinu je bezpočet a fantazii se meze nekladou. Už dávno neplatí, že převládá vanilková, čokoládová nebo jahodová, ke slovu se v dnešní době dostávají nové kombinace a donedávna netušené recepty. My jsme vyzkoušeli sezamovou zmrzlinu a vřele ji doporučujeme!

Ingredience: 

Na polevu

  • 200 g mražených malin
  • 50 ml vody

Na zmrzlinu

  • 4 žloutky
  • 60 g cukru
  • 170 ml plnotučného mléka
  • 200 ml 30 % smetany
  • 50 g černého sezamu

Postup:

  • Na pánvi opražte černá sezamová semínka a po vychladnutí je rozmixujte najemno. Čím jemněji, tím tmavší výsledná zmrzlina bude.
  • Žloutky a cukr rozmixujte do husté světlé pěny.
  • Mléko a smetanu smíchejte s rozmixovanými semínky a dejte v hrnci zahřát. Jakmile se blíží bodu varu, stáhněte hrnec z plamene a za stálého míchání po troškách přilévejte do žloutkové pěny smetanu s mlékem. Při chladnutí směs často míchejte, aby se nevytvořil hustý škraloup. Po vychladnutí na pokojovou teplotu dejte směs do lednice do druhého dne odležet.
  • Druhý den zmrzlinovou směs přelijte do zmrzlinovače a zvolte program ICE CREAM / HARD.
  • Připravte si malinovou polevu. Do menšího hrnce dejte mražené maliny s 50 ml vody, nechte je na mírném plameni rozpustit a přiveďte k varu. Za stálého míchání maliny chvíli provařte a poté propasírujte přes síto. Polevu dejte vychladnout.
  • Jakmile je zmrzlina hotová, zazní cinknutí a míchání se vypne. Hotovou zmrzlinu můžete rovnou servírovat – zalijte ji trochou malinové polevy a podávejte. Nechte si chutnat!

You may also like...