V novém menu v Trezoru Špork kralují barvy a chutě podzimu
S prvními říjnovými dny do apartních gočárovských prostor bývalého bankovního trezoru v suterénu pražské restaurace Červený Jelen vstoupil podzim se svými chutěmi a vůněmi. Marek Fichtner, executive chef Červeného Jelena, a František Hrdina společně připravili speciální podzimní menu, kterému dominují čerstvé suroviny s tímto ročním obdobím spojené. V delikátních úpravách se tak v Trezoru Špork servíruje dančí či jelení maso, ale také kaštanový dezert, pstruh nebo lanýži.
Podzimní menu je k dispozici každý týden od úterý do pátku od 18 do 22 hodin. Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz
Předkrmy
Pečené foie gras | slaninovo šalotkový džem | Balsamico | hroznové víno | brioška * Dančí parfait | Portské želé | fermentovaná hruška * Račí bisque | celerová terina | jablko | fenykl | Pernod | náš chléb * Hovězí tatarák z české farmy | consommé | dýně | sladkokyselá červená řepa | Kampotský červený pepř * Korálovec ježatý | bramborová kroketa | houbový jus | shitake
Hlavní chody
Pstruh potoční | Champaigne omáčka | kaviár ze pstruha lososovitého |pastinák * Jelen | hřbet | krk | tartaletka | červená a žlutá řepa | Merlot * Kachní prso stařené na seně & trhané stehno | ricottové noky | červené zelí | hořčičné semínko * Přestický vepř | krkovice | kaše s černým lanýžem | spálená bílá cibule * Bramborová raviola & černý lanýž | ryzlink omáčka | Parmigiano Reggano.
Sýry a dezerty
Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí | rajčatová marmeláda | semínkové krekry | ořechy * Perníková variace | maková zmrzlina | mléčná čokoláda | švestky * Kaštanový mousse | karamel | Michel Cluizel čokoláda
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění.