Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2021 naplnil očekávání návštěvníků i vystavovatelů

Veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL naplnil očekávání návštěvníků i vystavovatelů a představil nové trendy a technologie v oboru pohostinství. Jednu z nejvýznamnějších událostí pro profesionály si nenechalo ujít na výstavišti PVA EXPO PRAHA více než pět tisíc návštěvníků. V roce 2022 se veletrh uskuteční ve dnech 29. září až 1. října. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

Na letňanském výstavišti se ve dnech 7. až 9. října prezentovaly významné firmy ze sekcí gastro technologií, výroby, strojů, hotelnictví, vybavení hotelů, nábytku, rezervačních technologií a mnoho dalších. Nechyběly speciality či potraviny a s nimi spojené ochutnávky. Přehlídku novinek od 91 vystavovatelů ze čtyř zemí si nenechalo ujít 5276 návštěvníků z řad profesionálů, pro které byly vyhrazeny první dva dny akce, i z řad široké veřejnosti.

Expozice v PVA EXPO PRAHA zabraly téměř 5000 čtverečních metrů plochy. Své produkty představily společnosti Blažek Gastro, TeS Chotěboř, Eurofit Prosperity, CESK, Jipa, AT FORNAX, Dublino, Veba, G. Benedikt, Pavel Hajn, Hobart, Pivovar Ferdinand, Giroma Gelato, Refresh nebo Green Life. Zájem vzbudila i expozice Státního zemědělského intervenčního fondu, která nabízela prezentaci dvanácti českých potravinářských firem. Společnost damejidlo.cz si pro návštěvníky připravila soutěž na kole štěstí o zajímavé ceny.

Úspěšný kongres pro odborníky

Profesionály zaujal i KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, který se konal první den veletrhu v Kongresovém sále výstaviště. Na něm se sešlo 277 účastníků a online přenos sledovalo 736 diváků. Tématem byl Druhý restart: Spolupráce a peníze v pohostinství. Debatovalo se o aktuální situaci na trhu po druhém lockdownu, spolupráci organizací, které během pandemie zastupovaly zájmy oboru u vlády, o ekonomice provozu a rozvoji podniků.

Jako přednášející vystoupili prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, za Český gastronomický institut Filip Sajler, Luboš Kastner za Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR a asociaci restauratérů APRON, Ondřej Novotný ze společnosti Qerko, Vladimír Sirotek z Dotykačky, Vladimír Buťa ze společnosti Mediatel, Petr Indra z damejidlo.cz a Tomáš Procházka za Restaurant Na Květnici.

You may also like...