Velikonoční menu šéfkuchaře Marka Fichtnera

Velikonoce provázejí tradiční pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte-li jedno či druhé, vyplatí se spolehnout na zkušené profesionály. Namísto zdlouhavého chystání kopřivové nádivky či šťavnaté pečínky se od 11. do 18. dubna můžete vydat do oblíbené restaurace Červený jelen v centru Prahy na tematické velikonoční menu. Speciality připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se budou podávat vždy od 15 hodin v Bance – kubisticko-modernistickém prostoru bývalé Anglo-rakouské banky.   

A co by to bylo za Velikonoce bez pleteného máslového mazance s mandlemi či mramorového beránka s polevou z kvalitní 70% čokolády? V Červeném jelenovi je s láskou peče zkušená cukrářka Klára Řezníčková. Stačí jen včas objednat na spork.cz/collections/velikonoce-budou a pak vyzvednout. Stejně tak vaječňák z limitované velikonoční edice. Základem neodolatelného likéru podle receptury šéfkuchaře Marka Fichtnera jsou především kvalitní suroviny jako smetana, žloutky, pravá vanilka a prádelský rum.


Velikonoční menu v Červeném jelenovi

Předkrm
Konfitovaný telecí brzlík, slaná tartletka, celerová pěna s medvědím česnekem, čekanka, hráškové výhonky

Hlavní chody
Brazírované selečí ramínko (180 g), omáčka z tmavého piva, kopřivová nádivka, sladkokyselé špičaté zelí, křupavá kůže

Grilovaný telecí hřbet De-Rose (200 g), estragonový jus, baby karotka s levandulí a medem, císařský hrášek, Celebration brambory

Grilované jehněčí panenky (180g), estragonový jus, baby karotka s levandulí a medem, císařský hrášek, Celebration brambory

Dezert
Pavlova, kokos, mangol, mučenka, mléčná čokoláda

Restaurace Červený jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

You may also like...