Velikonoční vajíčková pomazánka bez sacharidů
Nastala ta nejvhodnější doba připomenout si recept na vaječnou pomazánku. Není to sice žádná kvantová fyzika, ale správný poměr ingrediencí může být alchymie. Jestli jste se letos pustili do hojného barvení vajec, ale koledníci nikde, tak je v žádném případě nevyhazujte. Za 10 minut z nich můžete připravit skvělou vaječnou pomazánku. Pochutnáte si na ní i při dietě, je totiž se sníženým obsahem sacharidů!
- 3 – 4 vařená vejce (bílky)
- 100 g odtučněného tvarohu
- ½ lžičky hořčice
- ½ nadrobno nakrájené šalotky nebo jarní cibulky
- nasekanou pažitku nebo hladkolistou petržel
- sůl a pepř
Postup:
1/ A teď už je to jednoduché. Z vajíček odejměte žloutky a dejte stranou.
2/ Do tvarohu přidejte hořčici, nadrobno nasekanou cibulku, sůl a pepř
3/ Bílky buď nastrouhejte najemno a nebo nadrobno nakrájejte. Záleží jen na vás jestli máte rádi větší kusy nebo jemnější. Poté přidejte sůl, pepř a pomazánku podle sebe dochuťte.
4/ Nakonec můžete přidat čerstvé bylinky.
TIP: Pomazánku z vajec si můžete natřít na KetoMix cereální proteinový chléb, který je zdrojem kvalitní syrovátkové bílkoviny a má snížený obsah tuků a sacharidů. Pochutnáte si tak na pečivu i když jste třeba v dietě.
(Pokud ve vejcích necháte i žloutky, pomazánka bude pořád zdravá, jen s více sacharidy.)