Velikonočnímu menu Marka Fichtnera vládnou speciality ze čtyř druhů masa

Velikonoce provázejí tradiční pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte-li jedno či druhé, vyplatí se spolehnout na zkušené profesionály. Namísto zdlouhavého chystání šťavnaté pečínky či delikátních příloh plných svěží jarní zeleniny se od 17. do 23. dubna můžete vydat do oblíbené restaurace Červený Jelen v centru Prahy na tematické velikonoční menu.

Velikonoční nabídku v Červeném Jelenovi připravil tým pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera. Na úvod předkrm: Sele – rillete & rebarbora, hořčičná majonéza, ředkvičky, bramborová houska.  Následují hlavní chody: Králík – hřbet, kroketa z konfitovaných stehen, omáčka z Perigordského lanýže. Tele – svíčková & líčko, omáčka z červeného vína. Jehně – hřebínky & Salsiccia,  mátové jus. Všechna hlavní jídla jsou servírována s bramborovým pyré s medvědím česnekem, restovaným špenátem, bílým chřestem a glazírovanou mladou mrkví. A na závěr dezert:  Mechový dort, cream fresh, kandovaná mrkev s gelem z lesního ovoce.


S sebou domů si můžete odnést pro velikonoční hodování nezbytný  pletený máslový mazanec s mandlemi či beránka s polevou z kvalitní hořké 70% čokolády. V Červeném Jelenovi je s láskou peče zkušená cukrářka Klára Řezníčková.

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

You may also like...