Vyberte si gril, který neodložíte ani po létě

Grilovací sezóna je v letních měsících v plném proudu. S kontaktními grily Sage však její trvání není nijak omezené, a tak můžete grilovat po celý rok. Při výběru se určitě zaměřte na konstrukci grilu a grilovací desky. Pokud rádi a často grilujete, určitě si zvolte gril, který má vychytávky, jako jsou teplotní sonda, digitální displej či zvukový signál, který vám dá vědět, že je gril již perfektně nahřátý.

Gril i BBQ

Možnost grilovat po celý rok přímo ve své kuchyni ocení nejeden vášnivý kuchař. Kontaktní gril Sage BGR 820 se stane vaší pravou rukou. Hned ráno s ním můžete zapéct snídaňové tousty, k obědu potom ugrilovat rybu. Při přípravě večeře využijte unikátní konstrukci, která umožňuje použití nejen ve formě kontaktního grilu, ale i jako otevřeného BBQ grilu, a uspořádejte perfektní grilovačku i pro sousedy. A čím ještě vyniká elektrický BBQ gril s displejem Sage BGR 820? Jeho grilovací desky jsou opatřeny speciální nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium. Spodní deska je nastavitelná tak, aby odváděla přebytečný tuk do odkapávací misky, a výšku horní desky můžete také upravit podle vašich potřeb. Navíc je můžete jednoduše vyjmout pomocí tlačítek, zaměnit spodní grilovací desku za horní, nebo vložit do myčky na nádobí a umýt. Na podsvíceném LCD displeji pak lze kontrolovat teplotu v rozsahu 160–230 °C a časovač.

Perfektně propečený steak

Pro ty, kdo si čas od času chtějí dopřát perfektně propečený steak, je zde chytrý kontaktní gril Sage BGR840 Smart. Disponuje všemi výše uvedenými vlastnostmi, vychytávkami a technologiemi. Navíc je ještě vybaven teplotní sondou. Při přípravě můžete v nastavení vybrat typ masa – hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí nebo ryby – a ještě k tomu typ úpravy steaku – od krvavého až po propečený. Sonda pak sama rozezná, kdy je maso připravené právě podle vašich preferencí. Za zmínku stojí určitě i funkce „rest meat“, která nechá maso odpočinout, a tím zajistí, že budete servírovat nejen perfektně propečený, ale i šťavnatý kus masa.

Snadná údržba

Lahodné grilované maso, zeleninu, sendviče a další pokrmy vám umožní připravit elektrický kontaktní gril Sage BGR 820. Jde o jednoduchou, a přitom vysoce kvalitní volbu. Nastavení teploty se pohybuje mezi 180–220 °C. Pokud se chystáte gril používat často, určitě oceníte snadnou a rychlou údržbu. Gril je složen z vyjímatelných grilovacích desek s povrchovou úpravou Quantanium, která je nepřilnavá. Desky je možné omývat jak pod proudem tekoucí vody, tak i v myčce na nádobí.  Odkapávací misku na šťávu  lze jediným pohybem vyjmout a snadno vyčistit, kdykoli budete potřebovat.

Portobello burger je stále v kurzu! Připravit si ho můžete hned v několika verzích. Pro vegetariány pouze s grilovaným kloboučkem portobello žampionu. V bezlepkové verzi, pro milovníky low carb nebo paleo stravy s portobello žampiony místo housky. A právě tuto variantu jsme zvolili my. Ochutnat ji však doporučujeme naprosto každému. Skvěle šťavnaté a chutné portobello v kombinaci s plackou z mletého hovězího masa je totiž úžasné.

  • počet – 4 ks
  • náročnost – jednoduché
  • doba přípravy – cca 0,5 hodiny

 Burger

  • 8 velkých portobello žampionů
  • cca 400 g mletého hovězího (4 ks)
  • sůl
  • pepř
  • 2 ks velkých rajčat
  • vanička mix zeleninového salátu
  • 1 velká červená cibule
  • 2 lžíce sezamových semínek

Dip

  • 150 g zakysané smetany
  • hrst nasekané pažitky
  • sůl

Postup přípravy na portobello burger

Nejprve si připravte dip a veškerou zeleninu na burger. Zakysanou smetanu smíchejte s nasekanou pažitkou a špetkou soli. Důkladně promíchejte a dejte odležet do lednice. Rajčata a červenou cibuli si očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Rozehřejte si kontaktní gril SAGE THE SMART GRILL™ na 200 °C. Teplotu nastavíte kruhovým ovladačem PLATE TEMP. Výšku plotýnek nastavte na LOCK a čekejte, než zazní zvukový signál a na displeji přestane blikat vámi zvolená teplota. Mezitím, co se gril rozehřívá, si připravte žampiony a maso. Žampiony zbavte nožiček a osolte je z obou stran. Maso si rozdělte na čtyři díly a vytvarujte si placky. Osolte a opepřete je z každé strany.

Jakmile je gril rozehřátý, vložte připravené maso a žampiony. Aby bylo vše co nejvíce propečené, nechte nastavenou výšku plotýnky na stupni OPEN. Burgery grilujte přibližně –tři až čtyři minuty z každé strany. Až bude maso hotové, dejte jej odpočívat a žampiony grilujte ještě další dvě minuty. V momentě, kdy jsou žampiony opečené, můžete začít s kompletací burgeru.

Na vnitřní stranu klobouku žampionu dejte menší hrst zeleného salátu, poté pár koleček rajčete, na maso zhruba jednu velkou lžíci připraveného dipu, znovu salát, kolečka červené cibule a klobouk žampionu. Na závěr vrchní část žampionu posypte sezamovými semínky a celý burger zpevněte párátkem.

 

You may also like...