Vychutnejte si prvotřídní pálenky od Bartidy, které potěší v každém počasí
Venkovní teploty začínají sice pomalu stoupat, ale zima je stále v plném proudu. Většina z nás se tak po návratu z lyžovačky nebo dlouhé procházky zimní krajinou nemůže dočkat, až se v pohodlí svého domova zahřeje skleničkou něčeho dobrého. Právě pro tyto příležitosti jsou jako dělané poctivé české pálenky od Bartidy. Ať už jste milovník klasických pálenek, jako je Hruškovice, Slivovice či Meruňkovice, nebo dáváte spíše přednost skleničce něčeho netradičního – třeba francouzskému Calvados, s destiláty od Bartidy nikdy nešlápnete vedle. Nejen, že skvěle chutnají a jsou vyrobeny z těch nejlepších surovin, ale navíc se pyšní i stylovým minimalistickým designem.
A pokud místo panáků preferujete spíše míchané drinky, přinášíme vám tipy na originální teplé i studené nápoje, které mají ten správný říz!
Ochutnali jste někdy studený punč? Zkuste si ho namíchat s francouzskou pálenkou Calvados a zázvorovým pivem.
Do sklenice vložte led, nalijte 4 cl Bartida Calvados a přilijte 1,5 dcl zázvorového piva. Nakonec ozdobte celou skořicí.
Prohřejte své tělo zevnitř s vynikajícím šnapsem s tóny pravé české hruškovice.
Do broušené sklenice nalijte 4 cl Bartida Hruškovice, 2 cl hruškového džusu a horkou vodu. Na závěr ozdobte čerstvým zázvorem.
Plum-Berry
Jen švestková to může být! Dopřejte si něco opravdu speciálního – třeba kombinaci voňavé slivovice a brusinek.
Do whisky sklenice vložte led, přilijte 4 cl Bartida Slivovice, 1,5 dcl brusinkového džusu, a nakonec ozdobte třešničkou.
Bartida slivovice
Ikona mezi českými destiláty vyniká svou poctivostí, jemnou zaoblenou chutí a charakteristickou vůní čerstvých švestek. Vyrábí se pečlivým procesem z toho nejkvalitnějšího švestkového kvasu a je třikrát destilovaná. Slivovice zraje tři roky v nerezových sudech, a právě díky nim si zachovává svou nezaměnitelnou chuť.
Foto: archiv Stock-Plzeň Božkov