Zdravé mlsání: Hořká a bílá čokoláda Aluna z kolumbijských kakaových bobů
Luxusní tabulkové čokolády Aluna s Hericiem a s hlívou ústřičnou jsou zhmotněným snem milovníků a znalců čokolády. Pečlivě zpracované, povznášející do netušených chuťových dimenzí a navíc s obsahem zdraví prospěšných látek.
Nejnovější přírůstek v rodině bean to bar čokolád Aluna je hořká 60% čokoláda s funkční, dřevní houbou, známou jako Hericium – korálovec ježatý. Hericium je oblíbené jak v tradiční medicíně, tak v moderní klinické praxi a v této formě je ještě umocněné kvalitní BIO čokoládou. Při ochutnání jsou patrné jemné tóny lesních plodů, višní, brusinek a ostružin a v závěru portského vína.
Další novinkou je Aluna – bílá čokoláda 40% s hlívou ústřičnou. V tomto případě v Pražské čokoládě využili kakaové máslo, výborný nosič prospěšných látek, a spojili ho s blahodárnou hlívou ústřičnou. Pár kapek velmi kvalitního BIO esenciálního pomerančového oleje čokoládě dodává příjemný svěží nádech. V každém soustu zaujmou tóny pomeranče, karamelu, lískového oříšku, medu, smetany a lahodná chuť umami.
„Kakaové boby pro naši bean to bar čokolády jsou té nejvyšší bio kvality, vozíme je většinou z Kolumbie a kupujeme je za férové ceny přímo od farmáře Justiniana Suaréze. Nepodporujeme otrockou a dětskou práci ani kácení pralesů. Výroba čokolády u nás probíhá bez alkalizace a extrakce kakaového másla. Jako sladidlo používáme kokosový cukr, který je bohatý na minerály a má nízký glykemický index,“ upřesňuje Petr Kovařík, spoluzakladatel značky Pražská čokoláda Steiner & Kovařík.
Pražská čokoláda je ryze česká rodinná firma už téměř 20 let vyrábějící prvotřídní produkty výhradně z vysoce kvalitních a ověřených surovin. Pravá skořice Cinnamonum Ceylonicum, pravá vanilka, kakaový prášek, kokosový cukr, kayenský pepř, silný přírodní antioxidant moringa, tuzemský med… Součástí každého receptu je vydatná dávka vášně a lásky k cukrářskému řemeslu. Ruční výroba korunuje poctivý přístup. Pražská čokoláda v současnosti provozuje e-shop a osm vlastních prodejen.